Eveniment

Fostul premier Dacian Cioloş: Deficitul a fost depăşit prin măsuri populiste votate anul trecut în Parlament

Fostul premier Dacian Cioloş: Deficitul a fost depăşit...

Autor: Gabriel Pecheanu

23.05.2017, 18:09 165

"Văd că cineva care are azi toate frâiele puterii, dar şi responsabilitatea acestora, îmi cere să-i explic domnului Juncker cum stă treaba cu deficitul bugetar din România anului 2017. Nu am ce să-i explic eu domnului Juncker", a scris Cioloş pe Facebook.

El precizează că a explicat deja românilor de ce deficitul a fost depăşit prin măsuri populiste votate anul trecut în Parlament.

"Adevărata problemă e că neputinţa aceasta a domnului Dragnea de a explica fenomene economice, în ciuda unor decizii de cheltuieli anunţate triumfalist, se va traduce prin pierderi ce se vor simţi în buzunarul românilor. Pentru că există riscul major ca ceea ce dă acum cu o mână, să trebuiască luat mai târziu cu două, tocmai din cauza iresponsabilităţii", a adăugat Dacian Cioloş.

Întrebat despre constatarea Comisiei Europene că în 2016 s-a depăşit ţinta de 3%, preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a menţionat că acest lucru poate fi discutat de Junker cu fostul premier Cioloş.

"Asta domnul Juncker poate să vorbească cu domnul Cioloş foarte bine, că se întâlnesc foarte des", a spus Dragnea.

Dragnea a mai spus că România primeşte cartonaşe galbene şi atenţionări de la Comisia Europeană, menţionând că acestea sunt incorecte şi că nu acesta este modul în care trebuie procedat cu un stat membru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO