Eveniment

Fostul preşedinte Băsescu, despre ordonanţa de urgenţă privind justiţia: Orice om are dreptul la a doua şansă mai ales dacă acoperă dauna

Fostul preşedinte Băsescu, despre ordonanţa de...

Autor: Cătălina Mănoiu

20.01.2017, 16:11 1426

"Voi faceţi cum vreţi, eu vă spun doar o părere! În aceste zile, s-a declanşat o luptă crâncenă între magistraţi (în mod deosebit procurori) şi politicieni. Nu va duce nicăieri o astfel de bătălie decât poate la decredibilizarea unora sau a altora ori a ambilor combatanţi", a spus preşedintele PMP Traian Băsescu, pe Facebook.

Liderul PMP a susţinut că orice om are dreptul la a doua şansă mai ales dacă acoperă dauna.

"(…) în această dispută, trebuie avut în vedere un lucru pe care se sprijină sistemul de drept al statelor democratice civilizate şi anume acela că orice om are dreptul la o a doua şansă (mai ales dacă acoperă dauna)", a spus preşedintele PMP.

Traian Băsescu a afirmat că guvernul şi Parlamentul au responsabilitatea constituţională a politicii penale, dar şi "magistraţii au dreptate atunci când susţin că proiectele guvernului sunt prost făcute şi, mai ales, făcute cu dedicaţie".

Liderul PMP a spus că interesele celor două tabere se văd "transparent", magistraţii vor să îi ţină "în lesă" pe politicieni, iar "politicienii vor să-şi scoată din puşcării o anume clientelă politică", miza fiind "puterea'.

"Soluţia este una singură: dialogul cinstit între cele două puteri, bazat strict pe standarde europene, pe deschidere către un stat de drept funcţional, care pleacă de la premisa că esenţa democraţiei înseamnă respectarea drepturilor fundamentale" şi respectarea principiului că nimeni nu este mai presus de lege, a susţinut Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO