Eveniment

Fostul şef al asigurărilor Daniel Tudor a fost reţinut de DNA, fiind acuzat că a luat 300.000 de euro mită

Fostul şef al asigurărilor Daniel Tudor a fost reţinut...

Autor: Anelis Baciu

18.02.2016, 15:46 1360

Daniel Tudor, fost vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi fost şef al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mită în valoare de 300.000 de euro pentru măsluirea rezultaltelor unui control derulat la o companie de asigurări, potrivit informaţiilor transmise de Direcţia Naţională Anticorupţie.

În perioada martie  mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Tudor Daniel George, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, a primit de la administratorul firmei respective (denunţător în cauză), prin intermediul inculpatului Marian Ovidiu, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri, a transmis DNA printr-un comunicat.

Surse judicare au declarat pentru Mediafax că asigurătorul de la care Daniel Tudor ar fi primit mită este Carpatica Asig, companie controlată de omul de afaceri sibian Ilie Carabulea. Fostul şef din asigurări ar fi cerut iniţial 3 milioane de euro mită, însă a primit doar 300.000 de euro în trei tranşe de câte 100.000 de euro prin intermediul lui Marian Ovidiu, la momentul respectivsecretar general al Senatului României şi a soţiei sale Doina Tudor, senator. Cei doi intermediari sunt de asemenea cercetaţi penal de DNA. Procurorii vor propune vineri, 19 februarie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Daniel Tudor şi Marian Ovidiu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO