Eveniment

Tragedie în fotbalul românesc. Fotbalistul lui Dinamo Patrick Ekeng a murit la spital după ce a căzut secerat pe gazon în urma unui şoc cardiogen

Tragedie în fotbalul românesc. Fotbalistul lui Dinamo...

Autor: Pro Sport

06.05.2016, 22:27 11303

UPDATE 00:14 Medicul echipei Dinamo, Liviu Bătineanu, a vorbit despre modul în care a reacţionat în momentul în care Patrick Ekeng s-a prăbuşit pe gazon. Acesta a precizat că a aplicat imediat măsurile de resuscitare disponibile: masaj cardiac şi eliberarea căilor respiratorii, dar nu a dorit să se pronunţe în privinţa vitezei de reacţie a ambulanţei prezentă la stadion (maşina a intrat după aproape 3 minute pe gazon) şi nu a vorbit nici despre dotările vehiculului, scrie ProSport

"I-am făcut masaj cardiac şi i-am eliberat căile respiratorii pe teren şi le-am spus medicilor să-l urce direct pe targă. Nu ştiu cât timp a trecut până a venit ambulanţa, nu realizez trecerea timpului atunci. Probabil (n.r. e prea târziu dacă ambulanţa a venit pe teren după aproape 3 minute).

Există acest termen: moarte subită şi se întâmplă. Probabil vom afla şi o cauză în zilele următoare. Nu există ambulanţă fără medic, probabil era şi medic pe ambulanţă. Te targă i-am făcut masaj cardiac şi am ajuns aici repede (n.r. la Spital): un minut, două. Nu a avut absolut nicio problemă până acum...", Liviu Bătineanu, medic Dinamo.

UPDATE 00:13 Ionel Dănciulescu, director sportiv Dinamo: "Suntem pur şi simplu blestemaţi. Nu-mi vine să cred, e un coşmar ce s-a întâmplat. Soţia lui este în Franţa. Am luat legătura cu ea şi va ajunge mânie aici".

UPDATE 23:50 Prima reacţie oficială a Spitalului de Urgenţă Floreasca, oferită în urmă cu câteva momente. Conform purtătorului de cuvânt al Spitalului Floreasca, mijlocaşul dinamovist a ajuns la spital fără manevre de resuscitare. Medicii au încercat să-l resusciteze pe acesta timp de aproape o oră şi jumătate, fără succes, din păcate.


"Am primit un pacient în vârstă de 26 de ani. A fost adus la noi cu o ambulanţă, fără manevre de resuscitare, din câte ştiu. S-au efectuat manevre de resuscitare timp de o oră şi aproape 30 de minute, dar fără rezultat. Din păcate, pacientul a decedat.

Nu e prima oară când se întâmplă un asemenea eveniment pe terenul de sport. Cauzele pot fi multiple şi vor fi relevate abia după examenul necroptic ce va fi efectuat.

Camerunezul Patrick Ekeng a murit după ce a suferit un şoc cardiogen şi s-a prăbuşit pe teren în minutul 69 al partidei Dinamo - Viitorul, scor 3-3, la doar şapte minute după ce intrase pe teren

Mijlocaşul dinamovist a primit imediat îngrijiri la nivelul gazonului, însă a rămas inconştient fiind urcat în ambulanţă după aproximativ patru minute şi dus la Spitalul Foreasca din Bucureşti, scrie ProSport

Potrivit DigiSport, la doar 7 minute după ce Mircea Rednic l-a trimis în teren în confruntarea cu Viitorul, mijlocaşul la închidere de 26 de ani din Camerun s-a prăbuşit pe teren şi a rămas inert. Imediat, jucătorii Viitorului au trimis mingea în aut, realizând că este vorba de o problemă gravă. Ambulanţa a pătruns imediat pe teren, iar medicii i-au acordat primul ajutor, pentru ca apoi să îl transporte la Spitalul de Urgenţe.

Din reacţiile avute de jucători, problemele lui Ekeng sunt extrem de grave. Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al lui dinamo, a fost surprins de camerele de filmat plângând în hohote.De notat că jucătorul african fusese ultimul jucător schimbat de Mircea Rednic. După ieşirea lui, Dinamo a rămas în inferioritate numerică, iar Viitorul a reuşit golul egalării din penalty, prin Măţan, în minutul 84.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO