Eveniment

FT: Guvernul României este în cel mai bun caz "disfuncţional". Preşedintele Băsescu se poartă ca un "taur între porţelanuri"

Presedintele Traian Basescu efectueaza o vizita la hidrobarajul de la Galati
14.07.2010, 11:27 25

Guvernul Romaniei este în cel mai bun caz"disfuncţional" şi încel mai rău caz incompetent, iar preşedintele Traian Băsescu sepoartă ca "un taur într-un magazin cu porţelanuri", în condiţiileîn care măsurile de austeritate adoptate nu vor face decât săprelungească recesiunea, scrie jurnalistul Chris Bryant,corespundent FT pentru Europa de Est, într-un blog găzduit desite-ul cotidianului britanic.

"După cum ştiu românii cultivaţi, o nenorocire nu vine niciodatăsingură. După câteva săptămâni mizerabile, pare că lucrurile se vorînrăutăţi. Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a avertizat căeconomia se va contracta probabil cu peste 1,5% în acest an",notează Bryant, care citează o declaraţie acordată de ministrul deFinanţe Sebastian Vlădescu Ziarului Financiar.

"În timp ce Europa de Vest se scaldă într-un val de căldură,România face curăţenie după inundaţii severe care au ucis peste 20de persoane şi au cauzat pagube de milioane de euro. Însă, chiar şidupă ce apele se vor retrage, este evident atât pentru români, câtşi pentru investitorii internaţionali, că lucrurile nu se vorîmbunătăţi prea curând", scrie jurnalistul britanic

Autorităţile române au permis umflarea sectorului bugetar pestemăsură în timpul boom-ului economic iar acum au transofrmat osituaţie rea într-una şi mai rea. România are un guvern care esteîn cel mai bun caz disfuncţional şi în cel mai rău caz incompetent.Traian Băsescu, preşedintele ţării, care se comportă precum un taurîntr-un magazin de porţelanuri fine, a ieşit din nou în acestweekend cu declaraţii împotriva creşterii TVA, propunând în schimbtaxarea pensiilor", comentează autorul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO