Eveniment

G7 plănuieşte un nou program de vaccinare pentru ţările în curs de dezvoltare

G7 plănuieşte un nou program de vaccinare pentru...

Autor: Cosmin Pirv

13.05.2023, 12:00 419

G7 va conveni asupra stabilirii unui nou program de distribuire a vaccinurilor către ţările în curs de dezvoltare la summitul liderilor de săptămâna viitoare, a anunţat sâmbătă ziarul japonez Yomiuri, citat de Reuters.

Noul program are ca scop punerea în comun a fondurilor pentru producţia şi achiziţia de vaccinuri, precum şi pentru investiţii în depozite şi pentru formarea lucrătorilor din domeniul sănătăţii.

Detaliile noului program de vaccinare urmează să fie discutate la summitul G20 din India din septembrie.

Japonia, care prezidează în acest an reuniunile G7, caută să obţină sprijin din partea naţiunilor emergente în privinţa unor probleme de amploare, cum ar fi lanţurile de aprovizionare, securitatea alimentară şi schimbările climatice, pentru a contracara influenţa tot mai mare a Chinei şi a Rusiei.

La reuniunea de sâmbătă a miniştrilor de finanţe ai G7 s-a convenit să se ofere ajutor ţărilor cu venituri mici şi mijlocii pentru a le ajuta să îşi sporească rolul în lanţurile de aprovizionare cu produse legate de energie.

Gruparea G7, formată din Marea Britanie, Canada, Uniunea Europeană, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Statele Unite, analizează dacă să emită o declaraţie privind răspunsul global la pandemie la summitul din 19-21 mai din oraşul japonez Hiroshima, a anunţat Yomiuri.

În timpul pandemiei COVID-19, facilitatea COVAX, susţinută de OMS şi de Alianţa Mondială pentru Vaccinuri şi Imunizare (GAVI), a livrat aproape 2 miliarde de doze de vaccin împotriva coronavirusului în ţările emergente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO