Eveniment

Gabriel Biriş, unul dintre criticii Fiscului, numit secretar de stat în Ministerul Finanţelor

Gabriel Biriş, noul secretar de stat

Gabriel Biriş, noul secretar de stat

10.12.2015, 00:05 1596
Avocatul Gabriel Biriş a declarat că a acceptat propunerea ministrului de finanţe Anca Dragu de a ocupa funcţia de secretar de stat în ministerul de resort.

„Am acceptat propunerea ministrului de finanţe, cu care mă cunosc de ceva vreme, să devin secretar de stat. În următoarele zile urmează să fiu numit în funcţie, după ce vor fi îndeplinite procedurile admi­nistrative“, a spus Biriş.

Gabriel Biriş este consultant fiscal şi membru fondator al companiei de consultanţă fiscală Biriş Goran. El are o experienţă de 19 ani în acest domeniu. În ultima vreme Biriş a criticat ceea ce numea ineficienţa ANAF, iar Fiscul l-a acuzat că încearcă să-şi facă campanie pe seama instituţiei.

Biriş a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Româno-Americane în anul 2000, dar şi Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Politehnicii Bucureşti în 1995.

Premierul Dacian Cioloş a mai numit prin decizii publicate ieri în Monitorul Oficial alţi patru secretari de stat în patru ministere.

Sorin Ioan Radu a fost numit secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Corina Silvia Pop la Ministerul Sănătăţii, Eugen Ispas la Ministerul Transporturilor şi Andrei Popescu la Ministerul Tineretului.

Tot prin decizie, Marcel Popa a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO