Eveniment

Gabriela Firea, după acuzaţiile PNL: Ei sunt responsabili că un an nu s-a făcut nimic concret

Gabriela Firea, după acuzaţiile PNL: Ei sunt...

Autor: Radu Tutulan

24.03.2017, 17:53 171

"Aceste atacuri reprezintă un exerciţiu de ipocrizie şi politicianism, o încercare disperată a unor politicieni care nu au nici măcar o vagă idee despre cum se întocmeşte un buget de a aruncă noroi asupra unei administraţii care se încăpăţânează să performeze în ciuda nenumăratelor piedici şi calomnii cu care se confruntă. Să nu uităm că PNL şi fostul PDL au condus Capitală în ultimii ani, având o majoritate confortabilă în Consiliul General şi un primar general interimar, Răzvan Sava. Ei sunt responsabili pentru faptul că în Capitală, timp de peste un an, nu s-a mai făcut nimic concret pentru bucureşteni în afară unor acţiuni de tip „pârjolit câmpuri şi otrăvit fântâni”, iar majoritatea proiectelor de investiţii aflate în derulare la acea dată au fost blocate. Atunci când am preluat mandatul de Primar General, am găsit dezastru la Primăria Capitalei: PNL a lăsat în urmă datorii imense, subvenţii neplătite şi şantiere încremenite luni de zile. Tot PNL a contribuit din plin şi la dezastrul din cele două regii ale Municipalităţii, RADET şi RATB, prin căpuşarea lor şi prin susţinerea unui management neperformant. Prin proiectele pe care le-am propus spre aprobare Consiliului General al Municipiului Bucureşti am deblocat administraţia şi am pus-o pe baze sănătoase", declară Gabriela Firea într-un comunicat remis MEDIAFAX de biroul de presă al Primăriei Capitalei.

Liberalii au criticat, vineri, bugetul Capitalei pentru anul 2017, afirmând că „spoieşte”, nu rezolvă marile probleme şi arată modul „pompieristic” al Gabrielei Firea de a conduce oraşul, susţinând că cele 5 miliarde de lei vor aduce bucureştenilor beculeţe, statui şi străduţe peticite.

"Problema bugetului (...) nu este că umple cu tot felul de proiecte foarte puţin utile acest buget, ci că nu are o direcţie clară de investiţie, de dezvoltare. Este vraişte. Bugetul Capitalei nu rezolvă nimic din problemele mari ale Bucureştiului, ci doar spoieşte totul. Nu neapărat alocările pentru cele 44 de biserici reprezintă o problemă, nici măcar cei 850 de milioane de lei pe activităţi culturale, religioase, care unele sunt absolut necesare, altele sunt tot felul de festivaluri şi de evenimente care nu fac altceva decât să creeze un cadru în care doamna Firea să mai arunce cu bani de promisiuni sau să se autoiluzioneze cât de bine merge Bucureştiul. Problema este că după ce se cheltuie şi aceşti bani, aproape 5 miliarde de lei în anul 2017, problemele Bucureştiului o să rămână la fel, tot cu pierderile enorme din reţeaua de termoficare, tot cu aglomeraţia din trafic, tot cu infrastructura făcută praf", a declarat secretarul general interimar al PNL, europarlamentarul Cristian Buşoi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO