Eveniment

Gabriela Firea, primarul Capitalei, anunţă că PMB va cumpăra autobuze şi tramvaie de 230 de mil. euro: Ne dorim ca bucureştenii să renunţe la maşini

Gabriela Firea, primarul Capitalei, anunţă că PMB va...

Autor: Nicolae Oprea

23.05.2019, 18:23 3835

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, joi, că Primăria Capitalei va cumpăra autobuze din bani europeni, în valoare de 230 de milioane de euro şi că îşi doreşte ca, după achiziţionarea acestor vehicule, bucureştenii să renunţe „măcar câteva zile pe săptămână” la maşinile personale.

„Am reuşit astăzi (joi, n.r.) să semnăm încă 11 contracte, cu finanţare europeană, pe Programul Operaţional Regional, în valoare de 230 de milioane de euro, din care finanţare nerambursabilă de aproape 180 de milioane de euro, într-o perioadă în care toate autorităţile publice locale se plâng şi afirmă că bugetele sunt insuficiente, este o mare reuşită că împreună cu specialiştii de la Ministerul Dezvoltării Regionale am reuşit să semnăm aceste contracte”, a declarat, joi, Gabriela Firea, în cadrul unei conferinţe de presă la care a participat şi vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Potrivit edilului, cu banii europeni, Primăria Capitalei va achiziţiona mai multe mijloace de transport în comun.

„Cu ajutorul acestor finanţări vom achiziţiona 80 de tramvaie, 100 de autobuze electrice şi vom moderniza o line importantă de tramvai. În acelaşi timp, suntem în procedură de licitaţie pentru alte mijloace de transport în comun, aici la Primăria Capitalei, proiecte de peste 100 de milioane de euro, şi mă refer aici la 130 de autobuze hibrid şi 100 de troleibuze”, mai spune edilul Capitalei.

Firea face şi un apel către cei care merg cu maşinile personale prin Bucureşti, ca după ce se vor achiziţiona mijloacele de transport în comun „moderne şi civilizate”, să renunţe, „măcar câteva zile”, la autoturismele personale.

„Ne dorim ca bucureştenii, precum şi turiştii, care vin în Capitală, să abandoneze, dacă nu permanent, măcar câteva zile pe sătpămână autoturismul personal şi să folosească transportul în comun, dar acesta să fie modern şi nepoluant şi să vină repede în staţie”, mai spune Gabriela Firea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO