Eveniment

Gabriela Firea vrea ca şcolile din Capitală să încheie azi cursurile de la ora 17:00, în contextul furtunii anunţate de meteorologi

Gabriela Firea vrea ca şcolile din Capitală să...

Autor: Mihaela Gidei

20.09.2017, 10:39 358

Mihaela Ciho, inspector şcolar general adjunct, a declarat că a transmis o notă de informare către toate unităţile de învăţământ din Bucureşti privind avertizările meteorologilor.

"La nivelul inspectoratului şcolar, în cursul acestei dimineţi, am transmis o notă de informare către toate unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti privind avertizarea meterologică. Este cunoscut faptul că în municipiul Bucureşti, practic, sunt cuprinşi 250.000 de elevi şi preşcolari în învăţământul de stat şi 30.000 de elevi şi preşcolari în învăţământul privat. Este foarte important să luăm toate măsurile necesare pentru a asigura siguranţa acestora. Având în vedere informarea meteorologică de la această oră, astăzi vom lua măsura analizării în consiliile de administraţie a unităţilor de învăţământ care îşi desfăşoară activitatea în programul de după-amiază, astfel încât cursurile să se încheie cel târziu la ora 19", a declarat inspectorul şcolar general adjunct.

Primarul general al Capitalei a propus însă ca şcolile să-şi încheie cursurile de la ora 17.00.

"Pentru siguranţă, eu înţeleg că de la ora 17.00 ar fi mai înţelept să se înceapă închiderea cursurilor pentru a ajunge elevii acasă, pentru că nu toţi stau în proximitatea şcolilor, există şi situaţii în care transportul este puţin mai departe de şcoală, pentru a ajunge acasă", a declarat Gabriela Firea.

Ulterior, Mihaela Ciho a precizat că menţiunea primarului general va fi transmisă către unităţile şcolare astfel încât, practic, cursurile să se încheie în jurul orei 17.00.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) va emite, miercuri, mai multe atenţionări cod galben de furtuni pentru Capitală şi mai multe judeţe, meteorologii precizând că vijelia se va intensifica în Bucureşti după ora 20.00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO