Eveniment

Gala ZFuture - Mereu tânăr, mereu antreprenor

O parte din echipa Ziarului Financiar. Imagini de la Gala ZF 2015. Galerie foto

O parte din echipa Ziarului Financiar. Imagini de la Gala ZF 2015. Galerie foto

26.11.2015, 00:07 545

Dacian Cioloş, la prima sa ieşire în mediul de business ca premier

Felicit ZF pentru ceea ce face de 17 ani pentru societatea românească

„Este prima mea ieşire în calitate de prim-ministru şi mă bucur că este în faţa dvs. Printre priorităţile guvernului, dezvoltarea economică are un loc de frunte. Felicit ZF pentru ceea ce face de 17 ani pentru societatea românească. Viitorul ei depinde de imaginaţia dumneavoastră, însă depinde şi de modul în care guvernul vă sprijină“, a declarat premierul Dacian Cioloş la Gala ZF 17 ani.

„Acest guvern va fi alături de dumneavoastră nu doar pentru că trebuie să fie, ci şi pentru că avem comunitatea de business bine reprezentată. M-am orientat după oameni care vin cu experienţă şi au cunoaştere managerială. Sunt convins că această experienţă va fi capitalizată de acest guvern“, a mai spus premierul. Prim-ministrul a susţinut în cadrul Galei că trebuie profitat de poziţia de neutralitate politică a guvernului şi că trebuie păstrat în minte obiectivul principal, şi anume dezvoltarea generală a României, dar şi dezvoltarea capitalului românesc. „Ne dorim să lucrăm împreună, să pornim de la o analiză a resurselor de care dispunem, să ne gândim la o identificare mai bună a capitalului românesc, să vedem cum putem sprijini dezvoltarea economică, orientând în acest sens şi educaţia, cercetarea, şi dezvoltarea de mediu“, a adăugat premierul.

Cristian Hostiuc director editorial Ziarul Financiar i-a înmânat premierului Dacian Cioloş anuarele şi suplimentele  ZF care descriu economia românească

 
 

Mesajul lui Dean Thompson, şeful Misiunii Diplomatice a SUA în România, pentru antreprenori:

Încurajez antreprenorii din România să îşi asume riscuri, să aibă curaj şi să creeze ceva nou

„România are un potenţial extraordinar de a transforma antreprenoriatul şi noile companii în principale motoare de creştere economică. Dar antreprenorii nu pot realiza acest lucru singuri. Aplaud România pentru paşii făcuţi în scopul îmbunătăţirii climatului de investiţii. Totuşi, investiţiile în educaţie sunt în continuare scăzute. Laud Ministerul Educaţiei pentru majorarea bugetului pentru educaţie de la 4% din PIB în 2015 la 4,5% din PIB în 2016. Totuşi, nivelul este încă sub media de 5,4% din PIB alocată educaţiei în Uniunea Europeană. Aş dori să subliniez importanţa educaţiei repetând un proverb citat de cel mai recent antreprenor al lunii: «Dacă vrei un an de prosperitate, cultivă grâu. Dacă vrei zece ani de prosperitate, plantează copaci. Dacă vrei o sută de ani de prosperitate, educă oameni».

Antreprenoriatul poate conduce România către prosperitate. Însă antreprenoriatul este un efort riscant, iar eşecul reprezintă un rezultat foarte probabil, nu există garanţie a succesului. Riscul şi recompensa merg mână în mână; totuşi, există modalităţi de a atenua impactul eşecului. O educaţie solidă reprezintă cea mai bună plasă de siguranţă pentru antreprenoriat şi este vitală pentru asigurarea competenţelor de care oamenii au nevoie pentru a profita de oportunităţile dintr-o economie de piaţă.

Mai important decât investiţiile în infrastructură şi educaţie este rolul guvernului în crearea unui mediu stabil, predictibil şi transparent pentru construirea de viitoare afaceri. Oamenii îşi vor asuma riscuri (iar băncile vor oferi credite) numai dacă vor avea încrederea că regulile jocului nu vor fi schimbate peste noapte şi dacă va exista siguranţa că o investiţie realizată astăzi va avea timp să crească şi să prospere. Simplificând procesul birocratic, România va accelera creşterea nu numai a numărului de noi afaceri, ci şi a numărului de afaceri de succes.“ 

Ziarul Financiar a premiat patru tineri antreprenori români

În cadrul galei „ZFuture - Mereu tânăr, mereu antreprenor“, au fost premiaţi patru tineri antreprenori prezenţi de-a lungul timpului la emisiunea ZF Live.

Mădălin Dumitru, cofondator al Cyber Smart Defence, companie de IT şi protecţia datelor, care angajează foşti hackeri să testeze sistemele de securitate a întreprinderilor: „Peste 17 ani mă văd premiind tinerii antreprenori care vor fi atunci“. 

Florin Stoian, cofondator al Yellow.menu, o companie care livrează mân­care premium online, membru al e­chipei care a construit aplicaţia Star Taxi: „E nevoie de curaj în România. Pes­te 17 ani vreau să ajungă România mă­car la jumătate din PIB-ul Marii Britanii“.

Cristian Badea, cofondator al Maven Hut, companie care face jocuri online, de Facebook şi de mobil: „Este incredibil ce s-a făcut în România în ultimii 17 ani. Am reuşit să aducem compania noastră pe locul 5 în Europa pe gaming pe Facebook şi anul acesta vrem în top 3“.

Radu Jitaru, cofondator al S-Karp, producător de încălţăminte sport din Braşov: „Şi noi împlinim tot 17 ani de când am făcut prima pereche de încălţăminte. S-Karp este un brand care acoperă toate segmentele“.

 

Cele mai valoroase companii din România

Ca în fiecare an, Ziarul Financiar a premiat cele mai valoroase companii, cele mai mari investiţii din piaţă şi cele mai spectaculoase evoluţii, companiile care şi-au lăsat amprenta în economia românească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO