Eveniment

Garda de Mediu: Tăierile de arbori din Bucureşti s-au făcut legal, dar trebuie schimbate regulile

Garda de Mediu: Tăierile de arbori din Bucureşti s-au...

Autor: Mediafax

23.07.2016, 10:10 296

În urma verificării documentelor prezentate de Primăria Sectorului 1, Primăria Sectorului 3 şi Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, privind modul în care s-au realizat tăierile şi toaletarea arborilor, Garda Naţională de Mediu, prin Comisariatul Municipiului Bucureşti, nu a identificat abuzuri, se arată într-un răspuns transmis MEDIAFAX de reprezentanţii instituţiei de control.

,,Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Municipiului Bucureşti a verificat Administraţiile domeniului public sector 1 şi 3 şi Administraţia Lacuri, Parcuri, Agrement Bucureşti (ALPAB). S-a constatat că în lunile martie - aprilie, primăriile de sector, prin direcţiile de specialitate, au solicitat Primăriei Municipiului Bucureşti eliberarea avizelor de tăiere/defrişare/toaletare pentru arborii aflaţi în declin biologic şi care pun în pericol siguranţa traficului pietonal şi rutier. Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia de specialitate, a verificat în teren solicitările primăriilor de sector în baza documentelor şi planşelor foto prezentate în acest sens şi a identificat arborii ce urmau a fi tăiaţi, eliberând ulterior avizele necesare, conform legii. La data controlului în teren, copacii erau deja tăiaţi şi majoritatea cioatelor erau scoase din pământ”, se arată în comunicatul Gărzii de Mediu.

Totuşi, Garda de Mediu a impus administraţiilor publice locale ca, de acum, arborii ce trebuie tăiaţi să fie marcaţi vizibil cu vopsea pe tulpină, în vederea obţinerii avizului de tăiere. În plus, avizul emis de Primăria Capitalei pentru tăierea arborilor trebuie transmis Gărzii de Mediu, însoţit de documentele care să releve starea arborilor şi poziţia pe amplasament. Iar în vederea comunicării publice a avizelor de tăiere/defrişare, Primăria Municipiului Bucureşti trebuie să posteze pe site-ul propriu avizele eliberate în urma parcurgerii procedurilor.

Deoarece avizele de defrişare eliberate până acum prevăd plantarea unor noi pomi în locul celor tăiaţi, Garda de Mediu a mai impus Primăriei Capitalei să trimită inspectorii pe teren pentru a vedea dacă primăriile de sector au făcut acest lucru.

În urma solicitărilor, Primăria Generală a anunţat că va publica pe pagina oficială de internet, www.pmb.ro, avizele de specialitate aflate în curs de aprobare privind avizarea lucrărilor de defrişare/întreţinere a materialului dendrologic din Capitală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO