Eveniment

Gătej a plecat din funcţia de consilier prezidenţial

Autor: Gabriel Pecheanu

02.01.2011, 23:40 49

Consilierul prezidenţial Alexandrina Gătej (desen) a demisionatdin funcţie la sfârşitul săptămânii trecut, susţinând că discuţiileprivind semnarea unui angajament cu securitatea înainte de '89 augenerat un mod de abordare publică speculativ şi denigrator carei-a adus importante prejudicii atât ei, cât şi familiei sale, deşidecizia CNSAS a fost foarte clară privind necolaborarea sa cuSecuritatea.

"Decizia foarte clară a CNSAS de necolaborare a mea cuSecuritatea a generat un mod de abordare publică speculativ şidenigrator care a adus importante prejudicii atât mie, cât şifamiliei mele. În contextul recentelor atacuri nejustificate laadresa mea, am decis să părăsesc funcţia pe care o deţin. Îmi voidedica resursele de competenţă mediului privat economic, acolo undeperformanţa şi valoarea unui profesionist primează", susţineAlexandrina Gătej.

Ea precizează că s-a întors în ţară cu o carieră în mediuleconomic privat ale cărei rezultate şi competenţe au fost pe deplinapreciate şi răsplătite în ultimii 15 ani.

Consilierul prezidenţial Alexandra Gătej a fost recrutată deSecuritate în septembrie 1989 pentru eventuale misiuni decontrainformaţii în sectoarele economice, însă nu a dat nicioinformare ofiţerilor, astfel că CNSAS a decis că nu poate ficonsiderată colaborator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO