Eveniment

George Copos: Marea problemă este că nu suntem uniţi, iar statul ia decizii de unul singur

30.06.2010, 23:48 24

George Copos, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceriromâni, susţine că mediul de afaceri are de suferit din cauzafaptului că nu există patronate unite, care să se lupte cuGuvernul.

"Problema este că în România sunt 13 patronate cu 13 vocidiferite. În această situaţie tot ce putem face este să strângemdin dinţi. Dacă am fi avut nişte patronate puternice care să vinăcu soluţii şi să fie consultate de Guvern, probabil că s-ar fiputut evita majorarea TVA-ului, care nu ajută deloc mediul deafaceri. Guvernul a luat decizia majorării TVA-ului de unulsingur", a declarat George Copos, proprietarul Ana Holding, grup cuvenituri de 60 mil. euro şi 2.000 de angajaţi.

În ciuda faptului că peste 70% din PIB este adus de companiileprivate, acestea nu au o voce care să conteze în relaţia cuGuvernul, care nu a fost în stare să taie cheltuielile bugetare şicare ia acum măsuri ce afectează mediul de business. Copos amenţionat că în condiţiile majorării TVA-ului până la 24%, vatrebui să continue cu restructurările. "Restructurarea ar puteaimplica şi disponibilizări", precizează Copos, care a renunţat la600 de oameni de la sfârşitul anului 2008 în urma restructurărilorrealizate. "Oamenii de afaceri trebuie să reziste (...), însă credcă foarte puţine companii autohtone au şanse să rămână în viaţă", aopinat Copos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO