Eveniment

Gheorghe Roşca, rectorul ASE: Suntem într-o perioadă de redresare falsă, traşi de mecanismul global. Nu avem niciun merit

Gheorghe Roşca, rectorul ASE: Suntem într-o perioadă de redresare falsă, traşi de mecanismul global. Nu avem niciun merit

Gheorghe Roşca, rectorul ASE (Foto: Silviu Matei)

Autor: Adelina Mihai

13.05.2011, 11:54 1833

Gheorghe Roşca, rectorul Academiei de Studii Economice, este depărere că revenirea economiei princreşterea cu 0,6% în T1 2011, anunţatăîn această dimineaţă de Institutul Naţional de Statistică (INS),este rezultatul unei redresări globale a economiei.

"România nu este singură are noroc că lumea a ieşit dinrecesiune, pentru că altfel nu putea ieşi. Suntem într-un mecanismglobal, care ne trage şi în jos, şi în sus- nu avem niciun merit.Eu cred că suntem într-o Românie normală, e greşit să spui că datade 13 mai marchează ieşirea din recesiune: nu există o dată, ci operioadă de revenire", a spus profesorul Gheorghe Roşca.

În opinia sa, pentru ca România să aibă creştere economică,trebuie să dezvolte programe serioase de agricultură, să aibăculturi profitabile, să se dezvolte pe partea de agroindustrie şiindustrie montană, să aibă o infrastructureă de transport bună şisă existe o preocupare constantă pentru instruirea oamenilor,pentru formarea "românului intelectual".

"Este doar o ancorare în lumea globală care se redresează.Suntem într-o perioadă în care ne redressăm fals, nu construieştenimic temeinic care să asigure aşezarea pe creştere. Vom rămâne încriză încă mult timp, pentru că nu am văzut nicio strategie dedezvoltare a României, niciun program şI nicio perspectivă", aadăugat Roşca.

Academia de Studii Economice este una dintre cele maiprestigioase instituţii de învăţământ superior de pe piaţa locală,care şcolarizează în prezent peste 35.000 de studenţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO