Eveniment

Gigantul Amazon deschide azi primul magazin unde nu ai nevoie decât de un smartphone

Gigantul Amazon deschide azi primul magazin unde nu ai...

Autor: Ioana Nita

22.01.2018, 15:33 21435

Amazon, cel mai mai retailer online din lume, inaugurează azi în Seattle, unde se află sediul companiei, un magazin fără casieri, unde clienţii au nevoie doar de un smartphone şi de aplicaţia dedicată Amazon Go pentru a-şi face cumpărăturile, scrie CNET.com.

Mai exact, atunci când intră în magazin, clienţii scanează aplicaţia mobilă Amazon Go la turnicheţi pentru a-şi înregistra prezenţa şi intrarea în magazin. Apoi, orice produs aleg de pe rafturi este urmărit prin camere video şi adăugat în contul Amazon la ieşirea din magazin. Astfel, clienţii nu trebuie să scaneze niciun produs la casă sau să facă vreo plată. 

Amazon nu a oferit prea multe detalii despre tehnologia folosită în cadrul magazinului, însă aceasta foloseşte algoritmi avansaţi de “machine learning” şi camere video inteligente pentru a şti ce produse iau de pe rafturi clienţii. Gigantul american a precizat că a folosit aceleaşi tipuri de tehnologii care sunt utilizate pentru maşinile care se conduc singure – “computer vision”, senzori de fuziune şi “machine learning”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO