Eveniment

Gigantul farmaceutic Sanofi sare în ajutorul grupului Pfizer-BioNTech: Compania franceză va produce 125 de milioane de doze ale vaccinului anti-COVID-19 în Europa

Gigantul farmaceutic Sanofi sare în ajutorul grupului...

Autor: Eduard Ivanovici

27.01.2021, 13:47 1373

Gigantul farmaceutic Sanofi a declarat miercuri că a încheiat un acord în urma căruia va produce vaccinului creat de grupul german BioNTech şi compania americană Pfizer, notează Reuters.

Sanofi a declarat lună trecută că a amânat spre sfârşitul anului lansarea vaccinului anti-coronavirus pe care l-a dezvoltat împreună cu britanicii de la GlaxoSmithKline. Astfel, compania va produce 125 de milioane de doze ale vaccinului Pfizer/BioNTech în Europa. Totuşi, procesele propriu-zise de producţie vor începe abia în vară.

„De vreme ce vaccinul nostru va întârzia să apară, ne-am întrebat cum am putea oferi o mână de ajutor în situaţia de faţă”, a declarat Paul Hudson, CEO-ul Sanofi.

Pe lângă proiectul cu GlaxoSmithKline, compania lucrează împreună cu americanii de la Translate Bio pentru dezvoltarea unui vaccin care are la bază tehnologia ARN mesager, folosită şi de Pfizer/BioNTech. Prima fază a testelor clinice va începe în T1/2020.

În prezent, ţările UE cu cele mai bune rate de vaccinare sunt Malta, Danemarca, Slovenia, Irlanda şi Spania, conform datelor colectate de Euronews.

Între timp, Marea Britanie – locul 3 la nivel mondial în ceea ce priveşte număr de doze administrate – a devenit prima ţară din Europa care a depăşit 100.000 de decese cauzate de coronavirus, în aceeaşi zi în care numărul de infecţii din toată lumea a ajuns la pragul de 100 de milioane.

În urmă cu doar trei luni, bilanţul la nivel global era de circa 50 de milioane de infecţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO