Eveniment

Goluri, pe bandă rulantă: Franţa e noua campioană mondială după ce a învins Croaţia cu 4-2, într-o finală electrizantă

Goluri, pe bandă rulantă: Franţa e noua campioană...

Autor: Firuta Flutur

15.07.2018, 19:54 316

 Franţa este noua campioană mondială la fotbal. Echipa antrenată de Didier Deschamps a învins, în finala Cupei Mondiale 2018, selecţionata Croaţiei cu scorul de 4-2, duminică, pe Stadionul Lujniki din Moscova.

Franţa a câştigat Cupa Mondială fără să piardă vreun meci la turneul final disputat în Rusia. Echipa lui Deschamps a învins cu 4-2 Croaţia şi s-a încoronat “Regina Lumii”.

Primele 10 minute ale finalei au fost de tatonare, niciuna dintre echipe nu a riscat prea mult. Lupta s-a dat la mijlocul terenului, acolo unde ambele echipe au jucători puternici. Prima mare ocazie a partidă a venit în minutul 15. Perisic a scăpat pe contraatac, în banda stângă, a centrat în mijlocul careului, dar Umtiti a respins din faţa lui Mandzukic.

Patru minute după, Mandzukic a marcat primul gol al finalei, dar în poarta greşită. Griezmann a bătut o lovitură liberă, iar croatul şi-a băgat mingea în propria poartă.

Balanţa s-a echilibrat în minutul 29, când Croaţia a restabilit egalitatea prin reuşita lui Perisic.

În minutul 34, cornerul dictat pentru Franţa a schimbat destinul partidei. A bătut Griezmann şi Matuidi a reluat pe spate şi mingea l-a lovit pe Perisic şi s-a dus într-un nou corner. Francezii au protestat şi arbitrul Nestor Pitana a consultat VAR, iar apoi a dictat penalty pentru henţ, în favoarea Franţei.

Griezmann a marcat fără probleme de la punctul cu var şi a dus scorul la 2-1 pentru Franţa.

Franţa a început repriza a doua în forţă. Pavard a lansat bine o minge pentru Giroud, atacantul lui Chelsea, care i-a aşezat perfect mingea lui Griezmann şi acesta a tras, dar şutul a fost moale şi Subasic a respins. Rebic a răspuns imediat, cu un şut puternic din prima, din marginea careului, dar Lloris a respins cu un reflex foarte bun.

Minutul 52 a venit cu prima acţiune importantă a lui Mbappe. Atacantul lui PSG a trecut în viteză pe lângă Vida, Subasic a intervenit şi a blocat.

În decursul a 10 minute s-au marcat 3 goluri.

Mbappe a pornit o nouă acţiune, care l-a avut însă protagonist pe coechipierul său, Paul Pogba. A înscris cu stângul de la marginea careului, iar tabela arăta 3-1 pentru Franţa. Şase minute mai târziu, Mbappe a marcat şi el în poarta lui Subasic cu un şut fantastic din afara careului.

În minutul 69, croaţii au dus scorul la 4-2. Mandzukic a redus diferenţa după ce a profitat de o gafă a lui Lloris.

Finala Mondialului s-a încheiat cu o ratare incredibilă a lui Paul Pogba. Mbappe i-a trimis o minge în mijlocul careului, unde era singur, dar mijlocaşul lui Manchester United a ratat lejer faza şi a dat pe lângă minge, ratând ocazia de a face dubla.

Fluierul final s-a auzit pe stadionul Lujniki, sub privirile a 90.000 de oameni, iar Franţa a devenit noua campioană mondială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO