Eveniment

Grindeanu, atac dur la adresa lui Liviu Dragnea: După ce Dragnea demisionează, demisionez şi eu. Voi rămâne membru PSD, indiferent câte CEx-uri face Dragnea. Mulţi miniştri nu au reuşit să treacă de teama faţă de ”conducătorul iubit”. LIVE TEXT

Grindeanu, atac dur la adresa lui Liviu Dragnea: După ce...

Autor: Gabriel Pecheanu

15.06.2017, 20:47 1301

”Până luni îi cer lui Liviu Dragnea să se gândească şi să îşi asume responsabilitatea acestei crize. După ce Liviu Dragnea demisionează, demisionez şi eu”, a spus Sorin Grindeanu, după ce partidul, prin Comitetul Naţional Executiv, i-a retras sprijiul politic şi a decis iniţierea moţiunii de cenzură.

Grindeanu a mai anunţat că va iniţia discuţii chiar de joi seara cu parlamentarii PSD, pe care se fac presiuni pentru a-şi demite propriul Guvern.

”Dragnea se agaţă de funcţii în speranţa că asta îl salvează de trecut”, a declarat Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu, întrebat fiind în timpul unei conferinţe de presă, când s-a stricat relaţia pe care o avea cu Liviu Dragnea, a răspuns: "De când am început să aud, dinspre surse, că deşi pe faţă mi se spunea că toate lucrurile sunt în regulă, mergem înainte, iar în spate se făcea cam tot ceea ce e posibil pentru dinamitarea activităţii guvernului".

El a dat ca exemplu programul PNDL 2.

"Cam de o lună şi ceva PNDL 2 trebuia să fie lansat. Ordinele pentru PNDL 2 trebuiau să fie date către judeţe. Eu nu vreau să mă gândesc că au fost oprite ordinele pentru lucrările în judeţe în aşteptarea acestui CEx (în care a fost exclus din PSD - n.r.). Numai că aceste ordine puteau fi date pe criterii transparente de vreo lună şi ceva. Nu s-au dat, din păcate”, a conchis premierul.

Premierul Sorin Grindeanu a respins, joi seara, asocierea sa cu serviciile secrete, catalogând-o drept o ”conspiraţie existentă probabil doar în mintea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea”, afirmând că nu el a fost ”la partide de tenis şi la şpriţuri cu reprezentanţi ai serviciilor secrete”.

”Văd că încearcă cu disperare să mă asocieze cu servicii secrete, cu preşedintele României, că e cineva în spate care dirijează... Suntem într-o conspiraţie din asta aşa, probabil existentă doar în mintea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea”, a declarat Sorin Grindeanu.

El a ţinut să arate că nu el este cel care a avut întâlniri cu reprezentanţii serviciilor secrete, ci Liviu Dragnea.

”Nu eu am fost la partide de tenis, nu eu am fost la şpriţuri cu reprezentanţi ai serviciilor secrete. Aşa că să se gândească dl Liviu Dragnea mai bine când spune aceste lucruri, pentru că voi avea, dacă ă să continue, reacţii şi mai puternice pe acest subiect. Dincolo de faptul că toată această idee este în mod evident o minciună, o minciună”, a conchis premierul

Sorin Grindeanu a declarat, joi seara, că ”lipsesc câteva demisiile miniştrilor, deşi au fost anunţate”, afirmând că a discutat cu mulţi dintre membrii cabinetului pe care îl conduce, dar că nu vrea să dea detalii, pentru a nu-i ”vulnerabiliza”, pentru că mulţi au ”teamă faţă de conducătorul iubit”.

”Lipsesc câteva demisiile miniştrilor, deşi au fost anunţate. E termenul legal de 15 zile. Am dat termen până luni ca şi domnul Liviu Dragnea să-şi asume alături de mine aşa-zisul eşec al acestui guvern. Luni voi anunţa şi voi lua o hotărâre”, a declarat Sorin Grindeanu.

El a mai spus că a primit la cabinet multe demisii, dar important este că toţi miniştrii şi-au desfăşurat joi activitatea în mod normal.

Întrebat dacă a discutat cu miniştrii şi dacă există posibilitatea ca o parte dintre aceştia să revină asupra demisiei, Grindeanu a răspuns: ”Eu nu vreau în această seară să vulnerabilizez pe vreunul dintre ei. Vă spun cu toată deschiderea, uman. Acesta este temenul - vulnerabilizare, pentru că există această teamă - nu au reuşit, majoritatea dintre ei, să treacă de teama faţă de conducătorul iubit. Până când ajungem în situaţia, cred eu normală, luni, în care bărbăteşte domnul Liviu Dragnea să-şi asume alături de mine acest lucru, prin demisie, să convocăm congresul, până atunci nu aş vrea să detaliez discuţiile pe care le-am avut astăzi cu mulţi miniştri”.

Premierul Sorin Grindeanu, a declarat joi, după ce a fost exclus din PSD prin decizia Comitetului Naţional Executiv, că va rămâne membru al partidului, iar Liviu Dragnea nu îi poate exclude pe toţi membrii PSD.

”E o zi tristă pentru mine. Astăzi, la presiunile lui Liviu Dragnea, am fost exclus din PSD. Mă uit în ochii dumneavoastră şi spun că oricât ar încerca Dragnea să scape de mine, pentru că îi sunt incomod, am fost, sunt şi voi fi pesedist. În momentul de faţă, Liviu Dragnea încearcă să confişte un întreg partid pentru că îi e frică cu marea masă a membrilor de partid. De un an de zile, acest partid nu a mai avut un Birou Permanent Naţional”, a declarat Sorin Grindeanu, exclus joi din PSD, prin decizia Comitetului Naţional Executiv.

Grideanu îl acuză pe Liviu Dragnea că a ales să conducă abuziv partidul prin şedinţe ale Comitetului Executiv întrunite pentru ”execuţii”.

”Singurele modalităţi prin care se conduce sunt aceste CEx-uri din două în două luni, organizate pentru execuţii. Se va spune că PSD a decis să depună moţiune de cenzură împotriva propriului guvern pentru că Liviu Dragea vrea tot mai multă putere. Voi rămâne membru PSD, indiferent de ce spune Liviu Dragnea, indiferent câte CEx-uri va organiza domnul fost pedelist Liviu Dragnea. Ce va face? Ne exclude pe toţi?”, a mai spus premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO