Eveniment

Grindeanu: Nu demisionez; modalitatea prin care Guvernul poate fi dat jos-moţiunea de cenzură

Grindeanu: Nu demisionez; modalitatea prin care Guvernul...

Autor: Liviu Dadacus

05.02.2017, 20:04 3170

''Modalitatea prin care un guvern poate fi dat jos este prin moţiune de cenzură, pentru că cealaltă, cea prin care mi-aş da eu demisia, nu se poate - fiindcă nu mi-o dau'', a spus Grindeanu la Antena 3, duminică seara, într-o intervenţie telefonică.

Premierul a susţinut că în acest moment ''România este împărţită în două'' şi că el a făcut apel la calm pentru că ''am câştigat alegerile, noi PSD împreună cu ALDE, şi am primit mandat din partea cetăţenilor''.

Grindeanu a afirmat că a decis, prin abrogarea OUG pe Justiţie, să facă ''primul pas spre detensionarea situaţiei''.

''Am analizat în toate aceste zile argumentele pro-ordonanţă, care au fost foarte multe, argumente care majoritatea dintre ele se susţin în continuare, şi ce a spus şi cealaltă parte, fie că vorbim de adversari politici, de instituţii sau, foarte important în aceste zile, de reacţia pe care am văzut că a stârnit această ordonanţă. Am zis să facem primul pas către detensionarea acestei situaţii şi l-am făcut'', a conchis Grindeanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO