Eveniment

Grupul elveţian MET preia RWE Energie România de la grupul maghiar Innogy. MET ajunge în top trei furnizori pe piaţa concurenţială de energie

Grupul elveţian MET preia RWE Energie România de la...

Autor: Dan Straut, Mediafax

11.06.2018, 18:04 885

Grupurile MET şi Innogy (Elmű-Émász) anunţă, luni, semnarea acordului privind achiziţionarea de către MET a companiei RWE Energie (RWEE) România, deţinută de către Innogy. În urma acestei achiziţii, MET ajunge în top trei furnizori pe piaţa concurenţială de energie din România.

MET Group este prezent în România prin intermediul filialei sale, MET Romania Energy SA. „Această achiziţie a RWE Energie reprezintă o oportunitate excelentă de a integra pe piaţa românească un portofoliu considerabil de furnizare energie electrică, cu potenţialul de a extinde operaţiunile Grupului MET în România. Prin combinarea celor două portofolii, MET va ajunge la o cotă de piaţă de aproape 10%, a treia poziţie pe piaţa concurenţială de energie din România, cu un total de circa 5.000 de puncte de consum”, se arată într-un comunicat al Grupului MET.

Activitatea principală a RWE Energie este furnizarea de energie electrică şi gaze naturale clienţilor din mediul de afaceri din România, cu accent pe clienţii IMM-uri, în special producatorilor din industriile cu consum intensiv de energie, şi lanţurile de magazine. „Tranzacţia s-a încheiat în urma unei licitaţii competitive”, prezizează Grupul MET.

Petre Stroe, CEO MET România, a declarat: „După achiziţionarea furnizorului de energie Repower în 2016 şi a RWE Energie în prezent, combinarea portofoliilor va avea ca rezultat o creştere a eficienţei operaţionale a MET în România, oferind clienţilor servicii la standarde înalte”.

„Tranzactia urmează să se finalizeze în partea a doua a anului 2018, sub rezerva condiţiilor obişnuite de închidere - inclusiv a aprobărilor conform reglementărilor relevante”, se mai arată în comunicat.

MET Group este o companie europeană integrată de energie. Cu sediul în Elveţia, MET este un participant activ la pieţele europene de gaze naturale, energie electrică şi petrol. Grupul este prezent în 15 ţări prin filialele sale, pe 28 de pieţe naţionale ale gazelor şi 23 de centre internaţionale de tranzacţionare. MET a comercializat, în anul trecut, 35 de miliarde de metri cubi de gaz natural (consumul total de gaz al Europei a fost de 465 miliarde de metri cubi, în 2017).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO