Eveniment

Guvernul a decis ca plătitorii de venituri din drepturi de autor să reţină şi achite contribuţiile

08.09.2010, 14:33 188

Plătitorii de venituri din drepturi de autor vor reţine, declaraşi calcula contribuţiile de asigurări pentru pensii şi şomajaferente beneficiarilor, procedură aprobată, miercuri, de Guvern şicare va fi aplicată începând cu luni, 13 septembrie, a anunţatministrul Muncii, Ioan Botiş, citat de MediafaxBusiness.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă prevede că firmele vor aveaobligaţia de a depune lunar, până la data de 25 a lunii următoarecelei în care s-au plătit veniturile de natură profesională, câte odeclaraţie privind evidenţa nominală a persoanelor care realizeazăvenituri de natură profesională, altele decât cele salariale.

Documentul precizează că plătitorii de venit au obligaţiadeclarării, calculării, reţinerii şi plăţii contribuţiilorindividuale de asigurări pentru şomaj şi de asigurări sociale, darnu şi asigurări de sănătate.

Baza de calcul a contribuţiilor plătite de către persoaneleremunerate prin drepturi de autor va fi venitul brut minuscheltuiala forfetară de 20%, iar în cazul convenţiilor civilecontribuţiile vor fi calculate la nivelul total al venitului.Citiţi mai multe despre proiectul de ordonanţă de urgenţă pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO