Eveniment

ZF schimbă legea: Guvernul a prelungit termenul pentru Revisal. ZF a scris în exclusivitate despre problemele softului încă de acum două luni

ZF schimbă legea: Guvernul a prelungit termenul pentru Revisal. ZF a scris în exclusivitate despre problemele softului încă de acum două luni

ZF a scris în urmă cu mai bine de două luni despre problemele întâmpinate de angajatori în folosirea noului Revisal. După centralizarea informaţiilor, Inspecţia Muncii va avea cea mai mare bază de date din ţară, care cuprinde peste 4 mil. salariaţi.

Autor: Adelina Mihai

03.11.2011, 00:08 2024

Firmele îşi pot înscrie sau actualiza datele despre angajaţi în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor până pe data de 15 decembrie 2011, potrivit unei hotărâri aprobate ieri de Executiv. Decizia a venit în contextul în care la începutul acestei săptămâni a expirat termenul-limită de depunere a datelor despre angajaţi la inspectoratele teritoriale de muncă, pe care o treime dintre angajatori nu au reuşit să-l respecte.

"Executivul a decis astfel prelungirea termenului de înscriere a acestor date de la 1 noiembrie 2011 la 15 decem­brie 2011, în condiţiile în care până la sfârşitul lunii octombrie au transmis date pentru înscrierea în REVISAL 71% dintre angajatori. Dintre aceştia, 77% au tran­smis in­for­maţiile on-line, iar 23% au depus formularele la ghişee", potrivit unui comunicat transmis de biroul de presă al Guvernului.

ZF a scris încă din luna septembrie, după ce s-a aprobat o hotărâre de guvern care reglementa aplicarea noului Revisal, că reprezentanţii firmelor erau nemulţumiţi din cauză că soft-ul se blochează, că datele introduse greşit nu mai pot fi şterse sau că parolele date de inspectoratele teritoriale de muncă pentru transmiterea electronică a in­for­ma­ţiilor nu funcţionau. Inspecţia Muncii a explicat că este po­sibil să se fi produs unele blocaje în sistem din cauză că foarte mulţi angajatori au aşteptat până în ultimele zile să transmită datele, de aceea in­spec­to­ratele te­ri­to­riale de mun­că au şi pre­lun­git programul de lucru la ghişee.

Sistemul de înregistrare electronică a salariaţilor a fost dez­voltat de furnizorul de soluţii IT TeamNet (par­te a gru­pului Asesoft, deţinut de Sebastian Ghiţă). Re­pre­zentanţii com­paniei au spus că s-au făcut 2.000 de mo­di­fi­cări până la implementarea sistemului şi că primesc, în medie, câte 200 de sesizări pe zi. Contractul dintre TeamNet şi Inspec­ţia Muncii pentru noul Revisal are o valoare de peste 165.000 de euro şi a fost semnat la finalul lunii martie a acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO