Eveniment

Guvernul acordă ajutoare de urgenţă pentru românii afectaţi de cutremurul din Italia

Guvernul acordă ajutoare de urgenţă pentru românii...

Autor: Cristi Citre

29.08.2016, 15:03 73

"Avem astăzi pe agenda şedinţei o hotărâre de guvern pregătită de Ministerul Muncii şi de Ministerul de Externe prin care urmează să acordăm ajutoare de urgenţă pentru rudele persoanelor decedate (…) Avem, totodată, un ajutor specific pe care îl propunem pentru copiii care au rămas orfani (…) Vom oferi totodată un sprijin financiar pentru familiile care au avut acolo locuinţe în proprietate şi care au fost distruse în proporţie mai mare de 50% (…) Vom asigura un sprijin financiar pentru cei care în urma catastrofei doresc să se întoarcă în ţară şi doresc să se reintegreze într-o activitate profesională (…) Vom acoperi cheltuielile de spitalizare pentru cei care sunt acum răniţi în spital şi care nu sunt incluşi în sistemul de asigurări sociale", a declarat prim-ministrul Dacian Cioloş, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul le-a mulţumit "românilor din zonă, asociaţii, organizaţii nonguvernamentale şi reprezentanţi ai Bisericii" pentru mobilizarea lor şi pentru că "au dat dovadă de solidaritate, de generozitate, de mărinimie şi i-au sprijinit pe cei care au fost afectaţi". "Aş vrea totodată să mulţumesc autorităţilor italiene, am făcut deja acest lucru şi direct – i-am transmis şi premierului Renzi mulţumiri - pentru modul în care autorităţile italiene au acţionat până acum în operaţiunile de salvare", a mai spus premierul. Dacian Cioloş

De asemenea, Cioloş a apreciat că şi Ministerul Afacerilor Externe "s-a mobilizat rapid folosind toate instrumentele pe care le avea la dispoziţie pentru a fi alături de cei care au fost afectaţi".

"Vreau să spun din nou că suntem alături de familiile celor care şi-au pierdut persoane apropiate, suntem alături de cei care au în familie răniţi. Vreau să le transmit tuturor, aşa cum am mai spus, că Guvernul României o să facă tot ce ţine de noi din punct de vedere legal pentru a-i putea sprijini pe cei care au ales să lucreze sau să locuiască în Italia şi au fost victimele acestei catastrofe naturale", a mai spus şeful Guvernului.

Potrivit ultimului bilanţ, 11 români şi-au pierdut viaţa în cutremurul din Italia, şapte au fost răniţi şi unul este în continuare dat dispărut.

De asemenea, MAE a anunţat luni că trupurile neînsufleţite a şapte români sunt repatriate, urmând să ajungă în ţară în dimineaţa zilei de marţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO