Eveniment

Guvernul da "Rabla" si in leasing dupa esecul initial. Cum comentati?

22.06.2009, 18:33 30

De la 1 iulie persoanele fizice vor putea achizitiona o masina noua si prin intermediul leasingului financiar, in cadrul programului pentru innoirea parcului auto, potrivit unor surse din piata auto.

Prima etapa a programului "Rabla" este considerata de jucatorii din auto un esec deoarece s-au vandut numai 12.000 de masini dintr-un total de 20.000, dintre care Dacia a comercializat 5.693 de unitati. Alaturi de aceasta masura, persoanele fizice vor putea achizitiona si vehicule utilitare usoare, iar numarul automobilelor pentru o singura persoana nu va mai fi limitat. Pana acum, cel care achizitiona o masina prin programul "Rabla" o putea face fie cash, fie prin intermediul unui credit bancar si nu prin leasing.
"Posibilitatea achizitionarii si prin leasing a unui automobil nou in cadrul programului "Rabla" va avea cu siguranta un impact pozitiv asupra pietei si implicit asupra programului. Momentan asteptam publicarea ordonantei", a spus Ernest Popovici", presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).
Spre deosebire de credit, care poate fi acordat numai de catre o banca, finantarea prin leasing poate fi acordata si de catre societatile de leasing ale companiilor auto, precum RCI Leasing in cazul Dacia si Renault, sau Porsche Leasing.
Incepand cu data de 1 septembrie, in cea de-a treia etapa a programului pentru innoirea parcului auto, si persoanele juridice vor putea casa un automobil mai vechi de zece ani si vor putea achizitiona unul nou.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO