Eveniment

Guvernul reduce numărul prestaţiilor sociale şi al beneficiarilor,impunând şi limite maxime

Autor: Barbulescu Ovidiu

17.02.2011, 16:26 30

Guvernul va diminua numărul prestaţiilor sociale şi albeneficiarilor şi va condiţiona ajutoarele de rezultatele şcolareale copiilor şi de încercările părinţilor de a găsi un loc demuncă, urmărind inclusiv reducerea numărului de persoane asistate,dar care pot munci cu minimum 100.000 beneficiari.

Va fi stabilită şi o limită maximă pe care o persoană/familiepoate să o primească sub forma prestaţiilor sociale, în funcţie desituaţia membrilor acesteia, limită fixată pe baza unor simulăriraportate la costurile efective ale necesităţilor zilnice de traişi îngrijire a persoanelor dependente, arată un documentguvernamental obţinut de Mediafax.

Justificarea Guvernului este că sistemul de asistenţă socială adevenit "prea costisitor" în raport cu rezultatele aşteptate (caexemplu, cheltuielile mari cu indemnizaţia de creştere a copiluluinu a condus la o creştere a natalităţii), iar totalul cheltuielilorcu prestaţiile sociale a crescut de la 1,4% din PIB în 2005 la2,86% în 2010, incluzând pensiile sociale şi alte beneficii, fărăca această creştere să conducă la o îmbunătăţire vizibilă aindicatorilor care măsoară calitatea vieţii. Citiţi mai multe pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO