Eveniment

Guvernul susţine că sunt asigurate integral sumele pentru plata pensiilor şi salariilor

Guvernul susţine că sunt asigurate integral sumele...

Autor: Ionel Dancu

02.08.2018, 19:10 60

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că, prin rectificarea bugetară din luna august, se asigură toate sumele necesare pentru acoperirea pensiilor şi salariilor pentru acest an.

"Pentru a risipi toată zvonistică întreţinută artificial privind banii de pesnii si salarii, sunt asigurate integral sumele necesare pentru plata pensiilor şi salariilor până la sfţrşitul anului. Pensiile pe care tocmai le-am majorat au acoperire integrală în buget", a declarat Viorica Dăncilă.

Şeful Executivului a prezentat proiectul de rectificare bugetară. Aceasta este pozitivă, iar reduce de fonduri există la serviciile secrete şi la Administraţia Prezidenţială.

"Am prevăzut creditele bugetare şi de angajament necesare pentru sprijinirea mediului de afaceri, în special prin scheme de ajutor şi garanţii de stat. Am redus doar acolo unde a existat un grad scăzut de utilizare a banilor alocaţi. Am decis să-I repartizăm cu prioritate către educaţie şi sănătate", a mai spus premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO