Eveniment

Haos politic la graniţă cu România: preşedintele Ucrainei i-a cerut brusc demisia premierului şi cere un guvern de tehnocraţi

Haos politic la graniţă cu România: preşedintele...

Autor: Bianca Dorobanţu

16.02.2016, 19:06 1099

Ucraina nu are linişte deloc, iar situaţia politică se agravează din nou. Marţi după-amiază, preşedintele Petro Poroşenko, i-a cerut premierului Arseni Iaţeniuk demisia pentru lipsa reformelor şi a cerut să vină la putere un guvern de tehnocraţi. Preşedintele încearcă să evite organizarea unor alegeri anticipate, care ar trimite din nou Ucraina într-o situaţia politică critică, scrie Bloomberg.

Occidentul şi americanii nu reuşesc să îşi spună cuvântul într-o ţară sfâşiată de război şi de pierderea Crimeei.

Ucraina este controlată în continuare de oligarhi, iar lupta împotriva corupţiei nu are rezultate majore care să schimbe cursul politic al unei ţări care încearcă să îşi găsească un drum independent faţă de Rusia.

„Pentru a reînnoi nivelul de încredere la nivelul ţării sunt necesare măsuri radicale. Preşedintele i-a cerut demisia primului-ministru şi procurorului general”, a spus purtătorul de cuvânt al lui Poroşenko.

„Investitorii sunt în aşteptare”, a spus Dmitri Petrov, un analist al Nomura International Plc. „Alegerile anticipate ar putea speria piaţa”, a adăugat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO