Eveniment

Heinzmann, CEO al Tarom: Se încearcă înlăturarea mea, dar plănuiesc să rămân până la finalul mandatului

Heinzmann, CEO al Tarom: Se încearcă înlăturarea mea,...

Autor: Mirabela Tiron

17.03.2016, 18:21 1564

Belgianul Christian Heinzmann, CEO al companiei de stat Tarom, cu pierderi de 110 milioane lei în 2014 (25 mil. euro) în 2014, spune că se “pun presiuni politice” pentru înlăturarea lui de la conducerea companiei, “este un coşmar ce mi se întâmplă de când am venit”, dar este hotărât să îşi ducă mandatul până la final, în noiembrie anul acesta, pentru “siguranţa companiei”.

“Mâine la ora 14 va avea loc o şedinţă cu reprezentanţii board-ului companiei în care se va discuta acest aspect. Eu, prin mandatul pe care îl am, ocup poziţia de accountable manager, adică sunt responsabil să asigur toate resursele de care are nevoie compania (drept de semnătură pentru bani-n.red) dar şi pe cea de CEO. Se doreşte retragerea mea de pe poziţia de accountable manager, ceea ce nu este normal”, a declarat pentru ZF Christian Heinzmann, care a fost numit în această funcţie la finalul anului 2012,  pe o indemnizaţie lunară de 10.000 de euro net pe lună, similară cu cea practicată în funcţiile omologe din privat.

“Zilnic semnez sute de hârtii, voi apela la avocaţi pentru că nu este normal ce se întâmplă acum, nu mai am timp să mă concentrez pe strategia companiei”, a precizat el.

Oficialii Ministerului Transporturilor, condus de Dan Costescu, nu au răspuns ieri solicitării ZF. În urmă cu două zile, Costescu declara, în contextul protestului spontan de la Tarom, în care au fost implicaţi 100 de angajaţi din departamentul tehnic (care cereau plata orelor suplimentare), c㠓în săptămânile care vin veţi mai vedea nişte schimbări la Tarom” şi că vor fi “nişte modificări treptate de politică şi în acelaşi timp de abordare pentru că abordarea de până acum la Tarom nu a fost una potrivită". El nu a dat însă detalii legate de schimbările la care se referă.

Compania de stat Tarom nu a făcut publice rezultatele pe 2015, însă datele de la Ministerul de Finanţe arată o cifră de afaceri de peste 1,1 miliarde de lei (250 mil. euro) în 2014 (în uşoară creştere faţă de 2013), la un efectiv mediu de circa 2.000 de salariaţi. Compania a adunat pierderi semnificative în ultimii ani, anul trecut acestea fiind de peste 110 milioane de lei (25 mil. euro), faţă de 130 de milioane de lei (30 mil. euro) în 2013.

În prezent, din boardul Tarom fac parte, alături de Christian Heinzmann, şi Dragoş Andrei, avocatul Tiberiu Ţiclea de la casa de avocatură Ţiclea, Ţiclea& Partners, Radu Florescu, antreprenorul din industria publicităţii, fondator al grupului Centrade, Valentin Iordache, directorul de comunicare al aeroportului Henri Coandă, Dan Aurel Măchiţă, consilier la Transporturi şi Liviu Mosteanu, proprietar al Total Branding Partners, potrivit datelor de pe site-ul Tarom.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO