Hemoragia de medici continuă în pofida majorărilor salariale. Spitalul Judeţean Argeş suspendă temporar internările la oncologie

24 iul 2017 Autor: Georgiana Mihalache

Criza de personal din sănătate determină conducerea Spitalului Judeţean Argeş să suspende temporar internările în secţia de oncologie, astfel că în următoarele trei luni bolnavii de cancer din Argeş sunt îndrumaţi spre secţiile de specialitate în funcţie de tipul afecţiunii pe care o au sau spre alte unităţi spitaliceşti din judeţ.

În prezent, secţia de oncologie a spitalului din Argeş funcţionează cu doi medici, doar pentru spitalizările de zi, pentru bolnavii care au nevoie de tratamentul cu citostatice, de exemplu.

Conducerea spitalului spune că a organizat concurs pentru posturilor vacante de medici oncologi, însă locurile nu au fost ocupate, iar soluţiile găsite, printre care cea de a aduce medici de la specializarea de medicină internă, nu pot funcţiona permanent.

„Medicii vor pleca în continuare pentru că sunt altfel respectaţi în străintate. Ne străduim în condiţii mult mai defavorizate decât doctorii de afară ca aparatură. Când terminăm facultatea, ştim la fel de multe ca un neamţ, dar dacă eu nu mai văd aparatul acela ani de zile, cum să mai progresez? Acest lucru nu îl înţeleg cei de la conducere“, a spus Adrian Stoiculescu, directorul medical al Spitalului Judeţean din Argeş, pentru ZF.

Una dintre soluţiile găsite de autorităţi pentru a opri migrarea masivă a medicilor în spitalele din străinătate a fost creşterea salariilor în domeniul sanitar.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.07.2017

 
Cuvinte cheie:
medici
, majorări salariale
, Spitalul Judeţean Argeş
, oncologie
, internari
, pacienti
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide