Eveniment

Henri Paul: Cea mai bună măsură anticriză a Guvernului ar fi plata datoriilor către întreprinderi

26.09.2010, 11:18 26

Ambasadorul francez la Bucureşti, Henri Paul, a declarat, laemisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de PRO TV, că cea maibună măsură anticriză pe care ar putea-o lua Guvernul român ar fiplata datoriilor către întreprinderi, conform Mediafax.

"Pe termen lung, nu sunt îngrijorat de soarta întreprinderilorfranceze aici. Dar este ceva foarte important ce trebuie să facăGuvernul: să plătească datoriile, arieratele. Este cel mai buninstrument de revenire, din punctul meu de vedere. Fiindcă vorbimde măsuri anticriză, cea mai bună măsură anticriză care ar putea filuată ar fi să plătească datoriile faţă de întreprinderi", a spusHenri Paul la emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de PROTV

Cât despre firmele franceze din România, Henri Paul a spus cănici o mare companie franceză nu a părăsit România din cauzacrizei.

"Nici o mare companie franceză nu s-a retras. Ele sunt prezente.(...) Deci le merge bine întreprinderilor franceze deşi depinde desectorul în care acţionează. (...) De exemplu, e clar că sectorulde consum nu merge bine în România, deci companiile din acestdomeniu sunt îngrijorate. În schimb, în domeniul industrial - aţimenţionat Dacia - companiile sunt mulţumite. Deci este o atitudinediferită în funcţie de sectorul de activitate. Dar toate suntprezente şi au proiecte de viitor", a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO