Eveniment

Horia Tecău: Am crezut tot timpul că putem obţine din nou un rezultat bun la un turneu de Grand Slam

Horia Tecău: Am crezut tot timpul că putem obţine din...

Autor: Denis Şchiopu, Mediafax

11.09.2017, 19:04 113

"Am crezut tot timpul că putem obţine din nou un rezultat bun la un turneu de Grand Slam. Într-adevăr, forma noastră din ultimele luni nu a fost acolo unde ne doream. Şi pentru noi a fost un eveniment plăcut, că s-a întâmplat acum, la US Open, să ne regăsim acea formă care se apropia cel mai mult de anul 2015. Finala am trăit-o intens. Înseamnă mult, dacă nu chiar mai mult (n.r. - decât primul), câştigarea acestui al doilea titlu de Grand Slam. Ne doream să repetăm acea performanţă, să nu fim câştigători de un singur Grand Slam. Şi am muncit foarte mult să ne revenim la aceeaşi formă.

Experienţa din 2015 ne-a ajutat să credem în această finală. Mai sunt şi alte turnee pe care vrem să le câştigăm, Beijing, Shanghai, Viena, Paris şi Turneul Campionilor. Îmi doream foarte mult să câştigăm un nou titlu de Grand Slam, s-a întâmplat acum, şi îmi va fi greu să mă gândesc la următorul", a spus Tecău.

Tecău spune că nu este tentat de schimbarea probei, din cea de dublu în cea de simplu. "La simplu cred că aş fi departe, nu mă apuc de simplu, sunt fericit şi mulţumit de cum evoluează lucrurile la dublu. Îmi place să joc la dublu, nu e atât de simplu pe cât pare. La simplu mi-ar fi foarte greu. La dublu ne completăm foarte bine, când intru prea mult în gândurile mele vine el şi mă scoate şi îmi dă energia de care am nevoie. Iar când el nu e destul de concentrat îl ajut eu. Ne completăm foarte bine, ne cunoaştem, ştim cam ce trebuie să ne spunem să ne concentrăm şi să ne calmăm".

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au câştigat, vineri, titlul de campioni în proba de dublu a turneului US Open, după ce s-au impus cu scorul de de 6-4, 6-3 în faţa spaniolilor Feliciano şi Marc Lopez. Perechea româno-olandeză a fost cotată cu şansa a 12-a la câştigarea competiţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO