Eveniment

Ialomiţianu: Nu ne afectează tensiunile externe

Ialomiţianu: Nu ne afectează tensiunile externe

Autor: Claudia Medrega

24.05.2011, 23:54 234

România are credibilitate şi poate să iasă pe pieţele financiareinternaţionale, în opinia ministrului de finan­ţe GheorgheIalomiţianu (desen).

Însă pe pieţele externe tensiunea este în continuă creştere,investitorii fiind îngrijoraţi de situaţia Greciei şi a altor ţăridin zona euro puternic îndatorate. Iar deciziile agenţiilor derating de reducere a calificativului acordat Greciei sau schimbareaperspectivei ratingului Belgiei şi Italiei nu au făcut decât săaccentueze tensiunea.

"Pentru România este un moment favorabil, pentru că încredereainvestitorilor străini în economia românească este destul de mare.A crescut şi ca urmare a finalizării cu succes a acordului cu FMIşi Comisia Europeană. România are credibilitate pe pieţelefinanciare", a răspuns Ialomiţianu, întrebat dacă din cauzaturbulenţelor de pe piaţa internaţională nu ar fi un moment bunpentru contractarea unor împrumuturi de către România.

România a avut până la jumătatea lunii mai o fereastră definanţare ieftină pe pieţele externe, unde putea beneficia denesperata scădere a cotaţiilor de primă de risc de ţară, însă a totîntârziat să iasă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO