Eveniment

Iarna îşi reintră în drepturi: Zăpada troienită are peste un metru

Iarna îşi reintră în drepturi: Zăpada troienită are...

Autor: Laura Petrescu, Mediafax

21.11.2017, 09:57 18174

Zăpada care a căzut în Munţii Bucegi, în timpul nopţii de luni spre marţi, este viscolită, astfel că sunt zone unde stratul are peste un metru. Salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să nu se aventureze pe trasee, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit salvamontiştilor prahoveni, este viscol în Munţii Bucegi, vântul bate cu putere şi ninge, omătul depus atingând aproximativ 30 de cm, dar pe văi stratul măsoară un metru.

Salvamontistul Claudiu Vasilescu le atrage atenţia turiştilor că vremea pe platoul Bucegilor este înrăutăţită de viscol şi îi sfătuişte să nu se aventureze pe trasee.

“Este viscol. Nu a nins aşa rău, dar vântul suflă foarte tare. Din zona Piatra Arsă în sus totul este alb. Zăpada are jumătate de metru dar pe văi, unde a troienit-o, este de peste un metru. Am înţeles că de acum încolo începe să ningă tare”, a declarat Vasilescu.

Toate traseele care duc spre zone abrupte sunt închise, pe timpul iernii, în Munţii Bucegi.


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de ninsori şi vânt puternic pentru zonele montane, valabilă din această noapte, de la ora 03.00 şi până miercuri, la ora 18.00. Meteorologii avertizează că va ninge slab şi în nord-vestul şi centrul ţării.

Se vor înregistra ninsori moderate cantitativ şi intensificări ale vântului la munte, lapoviţă şi ninsori în nord-vest şi centru.

Meteorologii avertizează că la munte va ninge moderat cantitativ şi local se va depune un strat mai consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze mai mari pe creste, unde vor fi rafale de peste 60-80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

În nord-vestul şi centrul ţării vor predomina ninsorile, în general slabe cantitativ, cu precădere în cursul zilei de marţi şi în noaptea de marţi spre miercuri.

La munte, în special la altitudini de peste 1.700 metri, vântul va avea intensificări

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO