Eveniment

IGSU: 2.600 de pompieri sunt pregătiţi să intervină în zonele ce ar putea fi afectate de ninsori

IGSU: 2.600 de pompieri sunt pregătiţi să intervină...

Autor: Claudiu Surmei

27.12.2016, 14:27 70

Potrivit unui comunicat de presă emis de IGSU, marţi, peste 2.600 de pompieri sunt pregătiţi să intervină, în perioada următoare, cu 540 de mijloace tehnice, în sprijinul autorităţilor locale şi populaţiei din zonele care ar putea fi afectate de fenomenele meteorologice, având în vedere atenţionarea cod galben de ninsori şi viscol emisă de meteorologi, care este valabilă până joi, la ora 10.00.

"În zonele aflate sub incidenţa atenţionării meteorologice, misiunile de acordare a primului ajutor medical calificat vor fi asigurate de cele 191 echipaje SMURD, iar alte 36 (ATPVM şi ambulanţe aflate în rezervă) sunt pregătite să intervină, dacă situaţia o va impune", se arată în comunicat.

Totodată, 22 de autovehicule şenilate cu capacitate mărită de trecere vor fi pregătite să intervină pentru eventuale misiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse de fenomene meteorologice periculoase. În sprijinul lor pot interveni, la nevoie, alte şapte astfel de vehicule ale CNADNR.

Echipaje de salvatori vor fi dislocate în zonele de risc pentru a evacua populaţia, animalele şi bunurile aflate în pericol şi pentru limitarea şi înlăturarea eventualelor efecte negative produse de vremea rea.

În cazul în care va fi nevoie de suplimentarea echipajelor în zonele de risc, completarea se va face de la inspectoratele care nu se află sub incidenţa avertizărilor meteorologice.

IGSU le recomandă celor care pornesc la drum în următoarea perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs şi să evite drumurile greu accesibile. De asemenea, înainte de a începe deplasarea, să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori şi viscol valabilă în intervalul 27 decembrie, ora 20 - 29 decembrie, ora 10. În toate zonele de munte va ninge, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent şi vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60...70 km/h, iar pe creste 80...90 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului şi precipitaţii în general slabe cantitativ, la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare, se vor semnala şi în restul teritoriului, dar mai ales în regiunile estice şi sud-estice.

Intensificări ale vântului şi precipitaţii în general slabe cantitativ, la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare, se vor semnala şi în restul teritoriului, dar mai ales în regiunile estice şi sud-estice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO