Eveniment

IGSU: 34 de obiective de pe litoral nu au autorizaţie de securitate la incendiu

IGSU: 34 de obiective de pe litoral nu au autorizaţie de...

Autor: Departamentul Social

27.06.2017, 15:07 65

"În perioada 15 – 25 iunie, au fost verificate 60 hoteluri, pensiuni, baruri, terase, cluburi şi parcuri de distracţii, în urma cărora au fost aplicate 90 de amenzi în cuantum de 108.500 lei. De menţionat este faptul că pe lângă controalele tematice planificate s-au executat şi controale inopinate, pe timpul zilei şi pe timpul nopţii. În urma acţiunilor preventive au fost identificate 34 obiective care funcţionau fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. În teren, personalul specializat nu a identificat nereguli grave care să impună aplicarea măsurii complementare de închidere a funcţionării", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), remis marţi MEDIAFAX.

Inspectorii au găsit nereguli în ceea ce priveşte documentele de organizare a apărării împotriva incendiilor, exploatarea instalaţiilor tehnice cu defecţiuni sau improvizaţii, lipsa mijloacelor tehnice de primă intervenţie, nerespectarea reglementărilor şi măsurilor specifice de apărare împotriva incendiilor la exploatarea centralelor termice.

Totodată, angajaţii IGSU au acordat şi îngrijiri medicale. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Eforie Nord, unde au fost asistate 19 persoane, urmată de Costineşti – 14 persoane, Mamaia – 13 persoane, Saturn – 11 cazuri, Techirghiol – şase cazuri şi Eforie Sud – două cazuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO