Eveniment

Ilie Năstase, suspendat de Federaţia Internaţională de Tenis până în 2021

Ilie Năstase, suspendat de Federaţia Internaţională...

Autor: Denis Şchiopu

21.07.2017, 16:38 2728

Năstase nu va avea voie să asiste la meciurile organizate de ITF nici măcar în calitate de spectator. În plus, fostul lider mondial ATP va fi obligat să plătească şi o amendă de 10.000 de dolari.

"Ilie Năstase este suspendat din orice rol oficial în competiţiile ITF pe echipe sau în cele individuale de sub egida ITF până la 31 decembrie 2020", se arată în comunicatul de pe site-ul oficial al ITF.

Confirm ITF, Năstase, care pe 19 iulie a împlinit 71 de ani, a fost "găsit vinovat de încălcarea articolelor a.ii.a, a.iii.a, a.iii.b, a.iv.c şi a.v.b din Codul de Conduită al Fed Cup, parte a Regulamenului ITF pentru Fed Cup, la evenimentele petrecute în timpul partidei România – Marea Brtianie, din aprilie, de la Constanţa".

Conform comunicatului, Năstase şi Federaţia Română de Tenis vor avea la dispoziţie 21 de zile pentru a ataca decizia ITF la un tribunal independent.

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, a fost suspendat provizoriu, pe 23 aprilie, după ce a avut un conflict cu jucătoarea Johanna Konta şi Anne Keothavong, căpitanul nejucător al Marii Britanii, în timpul confruntării de la Mamaia.

De altfel, înaintea meciului dintre România şi Marea Britanie, în timpul unei conferinţe de presă, Ilie Năstase a făcut o remarcă despre copilul nenăscut al jucătoarei americane Serena Williams. "Să vedem ce culoare va avea copilul... Ciocolată cu lapte?", a afirmat căpitanul nejucător al reprezentativei de Fed Cup a României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO