Eveniment

Importatorul Ford Trucks a vândut în primul său an pe piaţa românească 158 de vehicule comerciale

Importatorul Ford Trucks a vândut în primul său an pe...

Autor: Dan Straut, Mediafax

02.02.2018, 16:00 462

„Ford Trucks intră pe piaţa din România cu o cotă de piaţă de 2,58% pe segmentul vehiculelor comerciale cu masa maximă autorizată de peste 16 tone. Cel mai puternic impact a fost înregistrat de vânzările de vehicule destinate domeniului construcţii, unde cota de piaţă în 2017 a fost de 16,83%. Pentru vânzările de vehicule specializate, cota de piaţă a fost de 6,73% (peste 35% din piaţa de gunoiere compactoare), iar pentru transporturi de 1,11%”, a declarat Stefano Albarosa, fondator şi CEO Cefin Trucks, într-o conferinţă de presă.

Pentru 2018, Cefin Trucks estimează o creştere a pieţei de vehicule comerciale grele cu aproximativ 5-10% şi îşi asumă un obiectiv de 360 de vehicule, ceea ce înseamnă o cotă de piaţă de 5%. Detalierea pe segmente, prezentată de conducerea Cefin Trucks, vizează o cotă de piaţă de peste 20% pentru vehiculele destinate domeniului construcţii şi de peste 9% pentru vehiculele specializate.

„Construcţia brandului Ford Trucks în ţara noastră a presupus, până în prezent, investiţii de 4,5 milioane de euro. Din aceştia, 1,5 milioane euro au fost alocaţi cheltuielilor de start-up, dezvoltării reţelei naţionale de distribuţie, procesului de rebranding şi asigurării standardelor tehnice necesare, pentru oferirea serviciilor post vânzare Ford Trucks, în centrele de pe teritoriul întregii ţări. Restul de 3 milioane euro au fost investiţi în stocurile de vehicule şi piese de schimb”, a mai spus oficialul.

„Ford Trucks oferă pe piaţa din România o soluţie complexă de eficientizare pentru transporturi şi construcţii, garantînd un consum de combustibil şi costuri de utilizare reduse. Oferim servicii post vânzare şi preţuri competitive, soluţii financiare optimizate, servicii de TradeIn foarte avantajoase, servicii de BuyBack, servicii de instruire a utilizatorilor şi nu în ultimul rând servicii telematice, care pe lângă transparenţă participă substanţial la gestionarea şi reducerea costurilor de utilizare”, a precizat Stefano Albarosa.

Oficialul a arătat că media de consum „best practice” (cu o conduită prudenţială a şoferului) este sub 28 de litri la suta de kilometri în transporturile naţionale de rază scurtă, pe şosele, şi sub 40 de litri la sută în construcţii (în condiţii de off-road, pe şantiere), medie pe care o considră „foarte bună”.

După primul an de activitate, reţeaua naţională Ford Trucks include 12 birouri de vânzări şi centre de asistenţă post-vânzare în Bucureşti, Constanţa, Braşov, Craiova, Arad, Deva, Bacău, Suceava, Baia Mare, Oradea, Timişoara şi Cluj. În fiecare dintre aceste centre se găsesc, alături de personal specializat, echipamente de diagnoză şi un stoc optimizat de piese de schimb.

Ford Trucks este unul dintre cei mai mari producători internaţionali de camioane grele din lume, cu o gamă care include autotractoare, camioane de construcţii şi vehicule speciale cu o greutate de peste 16 tone. În prezent, Ford Trucks operează în Europa de Est şi Centrală, Orientul Mijlociu, Africa, Rusia şi Comunitatea Statelor Independente şi continuă dezvoltarea reţelei internaţionale pe 3 continente.

Cefin Trucks activează de peste 20 de ani în sectorul auto, ca furnizor de produse şi servicii integrate pentru transportatorii profesionişti, fiind cunoscut ca unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale din România. Începând cu decembrie 2016, Cefin Trucks este unicul importator şi distribuitor în România al Ford Trucks. Prin Divizia Camioane Rulate, Cefin Trucks integrează, de asemenea, servicii de achiziţii şi vânzarea de camioane şi semiremorci rulate aparţinând tuturor mărcilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO