Eveniment

Impozitul pe venitul global: Dragnea vrea să nu mai folosească cei 35.000 de consultanţi, ci să informatizeze administraţiile fiscale

Impozitul pe venitul global: Dragnea vrea să nu mai...

Autor: Liviu Dadacus

26.05.2017, 08:06 1862

Liderul PSD Liviu Dragnea a vorbit, joi, despre posibilitatea de a se renunţa la folosirea celor 30-35.000 de consultanţi fiscali, el arătând că se poate decide amânarea cu un an a introducerii deducerilor pe baze de chitanţe, perioadă ce va fi folosită pentru informatizarea administraţiei.

„Şi mai sunt două chestiuni legate de capacitatea administrativă, logistică şi informatică a ANAF – este o problemă; şi altă problemă o reprezintă necesarul de 30, 30 şi ceva de mii de consultanţi fiscali. Şi s-ar putea să luăm decizia ca să nu mai folosim consultanţi fiscali şi să amânăm cu un an, adică să intre în vigoare din 2019 practic (introducera deducerilor pe baze de chitanţe, n.r), perioadă în care să informatizăm administraţia şi omul să nu mai fie nevoit să aibă acei consultanţi fiscali pentru că va primi prin sistem informatic formularele pe care să le trimită înapoi şi să-şi plătească şi taxele şi impozitele”, a spus Dragnea la România Tv.

El a mai spus că în acest moment se lucrează la compatibilizarea sistemelor informatice din administraţie.

„ANAF are un sistem informatic, ministerul de Finanţe are un alt sistem informatic, administraţiile locale nu sunt conectate toate, fiecare au softuri diferite. Şi lucrăm acum cu o echipă mai largă în aşa fel încât să se uniformizeze sistemele informatice”, a mai spus Dragnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO