Eveniment

Impresionant, de la muncă în Piaţa Victoriei. Peste 100.000 de oameni sunt în faţa sediului Guvernului, iar numărul creşte. Proteste în mai multe oraşe faţă de ordonanţele Guvernului Dragnea/Grindeanu

Autor: Departamentul Social

01.02.2017, 19:36 1417

UPDATE 20:21 În Bucureşti s-au adunat, până la această oră, peste 60.000 de oameni. 

Sute de oameni se înghesuie la metrou, la ora transmiterii acestei ştiri, la staţiile din zona centrală după ce Poliţia Rutieră a decis să închidă toate bulevardele din zona Pieţei Victoria din cauza protestului.

UPDATE 20:20 3.000 de persoane protestează la Constanţa. 

UPDATE 20:18 La Braşov 5.000 de persoane sunt pe arterele principale. 
 
UPDATE 20:08 La Craiova sunt 3.000 de protestatari. Şi la Drobeta Turnu Severin au început să iasă oamenii, până la ora transmiterii ştirii adunându-se aproximativ 150 de persoane. 
 
UPDATE 20:07 1.500 de oameni au ieşit în stradă şi la Ploieşti. 
 
UPDATE 20:06 10.000 de persoane protestează şi la Iaşi. 
 
UPDATE 20:05 Circa 2.000 de persoane au protestat, miercuri seara, la Alba Iulia
 
UPDATE 20:01 45.000 de protestatari în Timişoara, Sibiu şi Cluj-Napoca.
 
Pe străzile Timişoarei protestează, miercuri seara, peste 15.000 de oameni faţă de deciziile Guvernului în ceea priveşte legile Justiţiei, alţi 10.000 protestând la Sibiu, în vreme ce la Cluj-Napoca sunt blocaje în circulaţie după ce 20.000 de persoane au venit la proteste.
 
UPDATE 19:57 10.000 de oameni au ieşit în stradă la Sibiu. 
 
UPDATE 19:51 Peste 20.000 de oameni s-au adunat şi la Cluj-Napoca. 

Manifestanţii scandează "La puşcărie!" "Hoţii!", "Jos penalii!" sau "Kovesi, nu uita, noi suntem de partea ta!"

Toate străzile din zonă sunt blocate, au declarat reprezentanţi ai Poliţiei pentru MEDIAFAX.

"Sunt foarte dezamăgită. Am crezut cu toată fiinţa mea că nu se va întâmpla asta, că vor ţine cont de miile de oameni care au fost în stradă. Sunt dezamăgită că mă simt furată, atât eu cât şi copiii mei, că ne-au furat ţara. Noaptea trecută ne-au furat ţara", suţine o femeie care participă la proste.

"Trebuia să treacă prin Parlament, cum e normal. S-au făcut consultări publice, chipurile... Trebuia să treacă prin Parlament. Sperăm să se retragă şi să se facă proiectele dar gândite, nu să scape anumite persoane", spune un protestatar.

"Eu sunt o persoană dar reprezint patru persoane, pe soţia şi copiii mei. Ei (n.r. guvernanţii) oricum sunt doar nişste marionete. Vor să-l scoată pe Dragnea şi alţi politicieni. Şi-au sincronizat acestă ordonanţă cu creşterea bugetului cu 30 miliarde de lei. Vor să fure. Peste zece zile vor putea să facă asta legal. Nu pot să accept aşa ceva fără să fi protestat măcar un minut. Eu pot să zic că am făcut ceva. În democracţie protestete pot schimba ceva. Mi-e greu să cred că toţi votanţii PSD cred în acestă ordonanţă", susţine un tânăr din Capitală.

Jandarmeria a luat măsuri de întărire a dispozitului de pază a Guvernului, în zonă fiind trimise mai multe echipaje şi mai mulţi jandarmi.

În noaptea de marţi spre miercuri, la toate toate intrările de la Palatul Victoria au fost trase grilaje metalice pentru a opri o posibilă intrare a protestatarilor. 10.000 de oameni au protestat, imediat după anunţul Executivului, în faţa Palatului Victoria.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi seara un proiect de lege privind graţierea şi unul privind modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor, dar şi o ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codurilor penale. Ordonanţa a fost publicată în Monitorul Oficial la ora 1.25.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO