Eveniment

În ce limbă vorbeşte Boc cu Berlusconi la reuniunea interministerială?

În ce limbă vorbeşte Boc cu Berlusconi? A doua reuniune interministerială româno-italiană

Autor: Iulian Anghel

30.05.2011, 23:36 994

Prim-ministrul italian Silvio Berlusconi, care se află înRomânia pentru două zile, a condus aseară, la Palatul Victoria,alături de premierul Emil Boc a doua reuniune interguvernamentalăromâno-italiană (prima fiind organizată la Roma în 2009).

El a fost întâmpinat la sediul Guvernului cu garda de onoareşi fanfara militară.

Astăzi şeful guvernului italian urmează să fie primit depreşedintele Traian Băsescu.

Pe agenda discuţiilor de ieri şi astăzi se află comunitatearomânească din Italia, aderarea României la Spaţiul Schengen şisituaţia economică din cele dpă ţări.

Italia a ieşit din recesiune în trimestrul al treilea al anuluitrecut când PIB-ul i-a crescut cu 1,3% faţă de o cădere de peste 5%în 2009.

România a rămas în recesiune anul trecut, economia scăzând cu1,3% din PIB, iar datoria publică s-a situat la sub 40% dinProdusul Intern Brut.

Măsurile de ieşire din criză pe care a trebuit să le ia Italiaau costat coaliţa de dreapta a premierului italian, care a suferito înfrângere dură în alegerile locale de duminică, pierzândinclusiv capitala economică a ţării, Milano.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO