Eveniment

In ce proiecte pot fi gasite 1.000 de locuinte noi „compatibile” ca pret cu „Prima casa”

In ce proiecte pot fi gasite 1.000 de locuinte noi „compatibile” ca pret cu „Prima casa”
04.03.2010, 23:07 33

Oferta de locuinte noi cu un pret in jurul valorii de 70.000 deeuro este in continuare destul de redusa pe piata din Capitala, celputin daca sunt luate in calcul valorile solicitate de catredezvoltatorii imobiliari care au finalizat apartamente in ultimele12 luni.

Aproximativ 1.000 de apartamente noi se incadreaza in pret inprogramul "Prima casa" 2, potrivit unei centralizari a ZF.

In timp ce unele companii continua sa ceara preturi de 1.300 -1.500 de euro/metrul patrat, altele au decis sa construiascalocuinte prea spatioase, motiv pentru care preturile finalesolicitate depasesc cu mult pragul de 70.000 de euro. "Noi aminceput sa recompartimentam un bloc si in aprilie va fi gata, dinapartamentele cu trei camere urmand sa avem o garsoniera si unapartament cu doua camere", au declarat reprezentantii companieiComNord, dezvoltatorul proiectului Ten Blocks din Militari.

Ca urmare a acestui fapt, compania are spre vanzare garsonierecu preturi pornind de la 55.000 de euro si apartamente cu douacamere de 60.000 de euro, valori care includ si TVA. Proiectul dinMilitari, format din peste 400 de apartamente, este situat aproapede iesirea din Bucuresti pe autostrada spre Pitesti. De altfel, ceamai mare parte a proiectelor accesibile prin "Prima casa" se aflala marginea orasului.

Proiectul "este situat la 7,6 km de Piata Unirii", prezintareprezentantii firmei Domus Stil pozitia Confort City. Distanta nupare mare, dar in conditiile in care diametrul mediu alBucurestiului este de aproximativ 15 km, ansamblul rezidentialformat din 1.600 de apartamente se afla la marginea orasului.

"Ca disponibilitati, noi mai avem aproximativ 40% din totalulapartamentelor din cartier", spune Gabriela Radu, sales manager alDomus Stil. Proiectul are printre cele mai ieftine apartamente cudoua camere din oras, astfel ca locuintele cu o suprafataconstruita de 46,17 metri patrati costa 47.250 de euro, cu TVAinclusa.

In Titan, in proiectul Rasarit de Soare mai sunt circa 150 degarsoniere si apartamente cu doua camere scoase la vanzare, lapreturi pornind de la 40.950 de euro (TVA inclusa) pentrugarsoniere, respectiv 68.250 de euro (TVA inclusa) pentru douacamere.

Ansamblul, format din aproape 1.000 de apartamente, a fostfinalizat la sfarsitul anului trecut in imediata vecinatate acentrului comercial Iris Shopping Center.

Tot in Titan, dar ceva mai aproape de statia de metrou de pebulevardul Liviu Rebreanu, a fost finalizat recent primul bloc cu131 de apartamente in cadrul proiectului Armonia, unde cel maiieftin apartament cu doua camere este cu aproape 10.000 de euro maiscump decat in Rasarit de Soare, respectiv 77.153 de euro, cu TVAinclusa.

Astazi este programata inceperea celui de-al doilea targ delocuinte din Capitala, urmand ca pana in luna mai, inclusiv, sa fieorganizate inca cel putin trei evenimente de profil, la PalatulCopiilor, in Piata Constitutiei si la Palatul Parlamentului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO