Eveniment

În ciuda protestelor localnicilor, Kronospan merge înainte cu fabrica de la Sebeş

În ciuda protestelor localnicilor, Kronospan merge...

Autor: Ioana David

19.01.2015, 09:11 2391
Kronospan, unul dintre cei mai mari jucători din industria locală de prelucrare a lemnului, încearcă pentru a doua oară să pună în funcţiune o fabrică de formaldehidă la Sebeş (judeşul Alba), după ce o instalaţie pe care o ridicase în urmă cu cinci ani a fost demolată în urma unei decizii a instanţei.

Investiţia, estimată la peste 80 mil. lei (18 mil. euro), este contestată de localnici care ieri au protestat pentru a doua oară împotriva acestui proiect. Potrivit Mediafax, 1.200 de persoane au ieşit în stradă pentru a susţine că această investiţie nu trebuie să aibă loc deoarece formaldehida este o substanţă cancerigenă.

„În lumea aceasta, există foarte multe substanţe catalogate ca fiind cancerigene. Formaldehida este o substanţă reglementată, care se produce peste tot în lume. Există limite reglementate pentru emisii, în anumite concentraţii (…) Noi şi acum producem 30.000 de tone de formaldehidă (…) Studiile au arătat că nu va exista un impact semnificativ asupra mediului“, a spus Oana Bodea, directorul de relaţii publice al Kronospan.

Austriecii produc formaldehidă într-o unitate achiziţionată în 2004, odată cu întreaga platformă de la Sebeş, însă au nevoie de o capacitate dublă pentru a nu mai cumpăra produsul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO