În plină creştere economică, România a coborât şase poziţii în clasamentul celor mai competitive economii ale lumii, până pe locul 68 din 137 de ţări

5 oct 2017 Autor: Iulian Anghel

România a coborât în clasamentul competitivităţii globale şase poziţii, până pe locul 68 dintr-un total de 137 de ţări analizate în ediţia 2017-2018 a raportului Indicelului Competitivităţii Globale (GCI), clasament întocmit anual de World Economic Forum. Dintre ţările Uniunii Europene, în spatele României se mai află doar Croaţia (locul 74) şi Grecia (locul 87). Între ţările din estul Europei, Estonia ocupă cel mai bun loc – 29. Cehia ocupă locul 31, Polonia locul 39, Lituania locul 41, Slovenia locul 48, Bulgaria locul 49, Letonia locul 54, Slovacia locul 59 şi Ungaria locul 60. În acest indice România este în spatele unor ţări precum Botswana, Georgia sau Kazahstan.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.10.2017

 
Cuvinte cheie:
clasament
, romania
, coboare
, economii
, crestere economica
, august
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide