Eveniment

Incendiu puternic în Bucureşti: S-a activat PLANUL ROŞU de intervenţie. Bilanţul victimelor până la această oră

Incendiu puternic în Bucureşti: S-a activat PLANUL...

Autor: Otilia Ciocan Serescu, Mediafax

30.09.2017, 07:07 2494

UPDATE 9:14 Pompierii acţionează pentru stingerea incendiului extins la mansarda unei vile, dar şi la un service auto, învecinate căminului de bătrâni, intervenţia fiind dificilă, din cauza degajărilor mari de fum şi flăcări violente, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

„În acest moment se acţionează pentru stingerea incendiului la mansarda unei clădiri învecinate căminului de bătrâni. Totodată, pompierii acţionează şi pentru stingerea incendiului de la service-ul situat în spatele căminului de bătrâni (ard cauciucuri depozitate în containere). Intervenţia este dificilă, temperatura degajată este foarte mare, degajări foarte mari de fum, flăcări violente”, precizează sursa citată.

UPDATE 08:25 Un pompier, dus la spital după ce a fost accidentat în incendiul de la azilul de bătrâni

Un pompier a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce i-a căzut ceva în cap, în timp ce acţiona pentru stingerea incediului de la azilul de bătrâni, acesta fiind transportat la Spitalul „Bagdasar Arseni”, din Capiatală.

Pompierul a fost dus la spital, în stare stabilă.

Între timp,toţi bătrânii care au fost victime ale incediului a fost duşi la spitalele din Capitală şi din Ilfov, starea lor fiind stabilă.

„La Bagdasar au fost aduse trei persoane. Nu sunt intoxicaţi. Au suferit de inhalare de fum, dar sunt stabili, sunt bolnavi neurolohici, erau imobilizaţi la pat. Acum 10 minute a ajuns un pompier căruia i-a căzut ceva în cap”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului „Bagdasar Arseni”, Florian Bica.

La Spitalul „Sfântul Ioan” au fost duşi doi bătrâni.

„Sunt stabili, în afara oricărui pericol, sunt în siguranţă, acum sunt la UPU pentru scurte investigaţii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al spitalului, Gheorghiţa Aron.

La „Universitar” a fost dus un singur pacient.

„La UPU a fost adus un singur pacient, o femeie în jur de 80 ani, în stare bună”, a spus, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvând al Spitalului Univseristar, Leonard Grecescu.

UPDATE 07:46 O persoană a murit, sâmbătă dimineaţa, în urma incendiului de la azilul de bătrâni, din Strada Păcală din Capitală, iar alte 19 au avut nevoie de îngrijiri medicale, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

Pompierii au acţionat Planul Roşu de intervenţie, în urma izbucnirii acestui incendiu.

„Rezultatele, până acum, sunt 20 de persoane care erau în azilul de bătrâni, 19 au fost salvate de echipele pompierilor la spitale. O persoană este, din păcate, declarată decedată. Asta este concluzia la acest moment. Situaţia este în dinamică”, a spus Arafat.

Persoana care şi-a pierdut viaţa a fost prinsă în interiorul căminului de bătrâni.

„Au fost 19 persoane evacuate, care au fost duse la spitalele Floreasca, Pantelimon, Sfântul Ioan şi Judeţean ilfov. Sunt persoane expuse la fum, un singură rănită, care a căzut pe scări şi are o luxaţie. În momentul de faţa, nu mai sunt victime. Am acţionat conform Planului Roşu. Majoritatea erau victime imobilizate la pat şi de aceea au fost transportate la spital”, a spus coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

Focul a cuprins circa 200 de metri pătraţi din clădirea care are destinaţia de cămin de bătrâni. Acesta s-a extins la două imobile din apropiere, respectiv la un service auto şi la o casă.

„Incendiul se manifesta violent la nivelul acoperisului, sunt degajări mari de fum. Având în vedere degajările foarte mari de fum, ISU recomandă cetăţenilor din vecinătatea incendiului să închidă uşile şi ferestrele, pentru a evita expunerea la fum”, conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov


Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineaţa, la un cămin de bătrâni din Capitală, pompierii acţionând pentru evacuarea persoanelor surprinse de deflagraţie, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

Căminul de bătrâni are patru etaje şi este situat în zona Vitan din Capitală, pe Strada Păcală. Clădirea are regim de înălţime parter şi două etaje.

„Destinaţia clădirii este cămin de bătrâni, sunt persoane surprinse la interior”, conform sursei citate.

La faţa locului, acţionează ambulanţe SMURD, o autospecială transport victime multiple, autospeciale stingere, echipaje de descarcerare, autoscări şi detaşamentul special de salvatori.

„Incendiul se manifestă generalizat, la întreagă clădire. Prioritar se acţionează pentru evacuarea persoanelor surprinse de incendiu şi pentru localizarea incendiului”, conform ISU.

Până la ora transmiterii acestei ştiri au fost evacuate 30 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO