Eveniment

Încrederea analiştilor financiari în economie creşte pentru a treia lună consecutiv

Încrederea analiştilor financiari în economie creşte...

Autor: Iulian Anghel

25.11.2015, 00:07 860

Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România a crescut în octombrie pentru a treia lună consecutiv, în baza întăririi încrederii în viitorul economiei şi a stabilizării acestei încrederi în prezent.

Indicele a crescut cu 4,1 puncte în octombrie comparativ cu septembrie, până la 69,7 puncte. Punctul cel mai de sus al acestei încrederi s-a înregistrat în mai, înaintea reducerii TVA la alimente de la 24% la 9%.

În semestrul I din 2015, economia a crescut cu 3,8%, an/an, iar în trimestrul al trei­lea cu 1,4% faţă de trimestrul al doilea şi cu 3,6% faţă de tri­mestrul al treilea din 2014. Pe tot anul, economiştii antici­pea­ză o creştere economică de 3 - 3,5%, iar pentru 2016 este estimat un avans al PIB de aproximativ 4%.

Situaţia economică bună şi perspectivele încurajatoare au făcut ca în acest an încrederea analiştilor în economie să fie la cote foarte înalte. Din februarie încoace indicele de încredere macroeconomică al CFA România nu a coborât sub 60 de puncte, în vreme ce anul trecut el a depăşit această valoare în doar patru luni. În alte patru luni din 2014 el s-a situat la sub 50 de puncte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO