Eveniment

Încrederea populaţiei şi companiilor în economie s-a îmbunătăţit uşor în iunie

Autor: Anca Dumitrescu

30.06.2011, 00:02 92

Încrederea populaţiei şi companiilor în econo­mia românească s-aîmbunătăţit uşor în iunie, per­cepţia îmbunătăţindu-se cel mai multîn sectorul de retail, potrivit unui sondaj efectuat lunar deComisia Europeană (CE).

Indicatorul CE al încrederii în economia româ­nească a avansatde la 93,1 puncte la 93,7 puncte. Cel mai rapid avans a avut loc încomerţul de retail, cu 2,3 puncte, la 3,3 puncte. Percepţiapopulaţiei faţă de economie s-a îmbunătăţit cu 1,9 puncte, de la-42,6 puncte la -40,7 puncte. Evoluţii ne­gative au avut componentaprivind serviciile, care a scăzut cu 0,5 puncte, la 4,7 puncte, şicea referitoare la industrie, care a coborât de la -1,8 puncte la-2 puncte.

La nivelul Uniunii Europene, indicatorul privind încredereapopulaţiei şi companiilor în economie a scăzut uşor, de la 105,4puncte la 104,4 puncte, iar în zona euro cu 0,4 puncte, la 105,1puncte. Declinul din UE a fost determinat de scăderea încrederii înindustrie şi servicii, în timp ce percepţia în rândul populaţiei,serviciilor, comerţului de retail şi construcţii a foststabilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO