Eveniment

Index imobiliar ZF. Apartamentele din Capitală s-au scumpit cu 2,8% în 2016. Cartierul din Bucureşti unde preţurile au crescut cu 13.000 de euro de la un an la altul

Autor: Bogdan Alecu

17.01.2017, 00:07 18371

Preţul mediu al apartamentelor din Bucureşti, cu trei camere, construite înainte de 1990, a urcat anul trecut cu 2,8% la puţin peste 79.000 de euro, acesta fiind totodată al patrulea an consecutiv de creştere, potrivit Indexului imo­biliar al ZF realizat în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker pe baza ofertelor din Anunţul Telefonic.

Legea dării în plată şi creşterea majorării avansului cerut de bănci au avut efecte minime asupra pieţei de apartamente vechi în 2016.

„Efectele resimţite pe segmentul vechi au fost oarecum po­zitive comparativ cu cele re­simţite pe segmentul nou, care a fost iniţial mai puternic afectat, ţinând cont că nu­mărul proiectelor cu stoc dis­ponibil este redus. Ca o con­secinţă, un procent semni­fi­cativ din cumpărători s-au re­orientat spre segmentul vechi“, au subliniat repre­zen­tanţii Coldwell Banker.

Cea mai mare creştere de preţ a fost înregistrată în ulti­mul an în zona Titan din estul Capitalei, unde un aparta­ment vechi cu trei camere costa în decembrie 2015 în jur de 71.000 de euro, cu 22% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2014. În partea de est a Capitalei s-au inaugurat în ultimii doi ani trei malluri, Mega Mall în apropierea Naţional Arena, ParkLake şi Veranda.

La polul opus, cel mai important declin de preţ a fost consemnat în zona Mihai Bravu, de 5,1% la 75.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO