Eveniment

Indicatorul de încredere al CFA continuă declinul şi atinge minimul anului

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Andra Oprescu

25.09.2014, 00:07 430

Încrederea analiştilor în economie a continuat să se prăbuşească în condiţiile intrării în recesiune tehnică şi a tensiunilor politice interne, atât percepţia cu privire la condiţiile actuale, cât şi aşteptările pentru viitor deteriorându-se semnificativ în august, conform unui indicator calculat de CFA.

Indicatorul de încredere macroeconomică CFA România a scăzut pentru a treia lună consecutiv, ajungând în august la valoarea de 47,2, cu 8,5 puncte sub nivelul din iulie. Cea mai nefavorabilă evoluţie au avut-o aşteptările privind economia, această componentă a indicelui fiind în scădere cu 10,1 puncte. Com­ponenta care evaluează condiţiile curente a fost în scădere cu 5,2 puncte. Încrederea analiştilor a revenit pe scădere în iunie, după ce în luna mai a atins maximul istoric. Scăderile au fost din ce în ce mai pronunţate, în special pe partea de aşteptări.

Economia a intrat în recesiune tehnică după două trimestre de scăderi consecutive. Ritmul de creştere economică din primul semestru al acestui an faţă de primele şase luni ale lui 2013 a fost de doar 2,4%, mult sub aşteptările analiştilor, ceea ce a împins în jos şi aşteptările pentru tot anul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO