Eveniment

Industria creşte puternic: plus 8% la şapte luni

Industria creşte puternic: plus 8% la şapte luni

Autor: Iulian Anghel

13.09.2017, 00:07 770

Producţia industrială a crescut cu 8% - al doilea cel mai puternic ritm de creştere înregistrat la şapte luni din ultimii 10 ani.

Evoluţia, determinată de reluarea investiţiilor, de avansul cererii şi revenirea economiilor din vest, fusese anticipată de datele INS privind PIB-ul în primul semestru, dar şi de evoluţia cifrei de afaceri în industrie (plus 10% la şapte luni) şi a comenzilor noi în industria prelucrăroare (plus 11% la şapte luni).

„Aceste evoluţii exprimă premise de continuare a climatului pozitiv în sfera industriei până la final de an, evoluţie determinată de impulsul exporturilor şi de momentul pozitiv din sfera consumului susţinut de mixul relaxat de politici economice“, a comentat Andrei Rădulescu, senior economist al Băncii Transilvania.

Potrivit INS, industria a avut o creştere de 7,3% semestru la semestru, cu o pondere de 23% în PIB. Astfel, industria a putut contribui cu 1,7 puncte procentuale la creşterea economică de 5,8%, revenind, după doi ani, pe locul întâi în ce priveşte contribuţia la creşterea economică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO